Onze wereld verandert snel en veel beroepen verdwijnen. Dit is niet omdat we die carrières niet meer nodig hebben, maar omdat technologie het werk voor ons doet. Het is niet meer dan logisch om te denken dat als de technologie een deel van onze banen overneemt, het ook nieuwe banen zal creëren. We hebben mensen nodig die robots ontwerpen, bouwen en onderhouden. Dus, hier is waarom je een technische vaardigheid zou moeten leren.

Een bachelorsdiploma is niet nodig
Niet veel goedbetaalde beroepen vereisen geen bachelorsdiploma. Maar als je een technische vaardigheid leert, kun je een succesvolle carrière opbouwen met een hoger salaris dan gemiddeld. Je kunt het doen zonder vier jaar op de universiteit te zitten en schulden te maken. Er zijn verschillende opties. De goedkoopste is om zelf te leren.

De technische industrie heeft een tekort aan gekwalificeerde werknemers, dus hebben ze een heleboel bronnen online beschikbaar gesteld voor iedereen die geïnteresseerd is in leren. Je kunt gratis boeken, cursussen, software en communities vinden om u te helpen een technische vaardigheid te leren. Je kunt ook goedkope cursussen voor specifieke vaardigheden vinden op platforms zoals Skillshare of Coursera.

De andere optie die wel wat geld kost, maar nog steeds goedkoper is dan de universiteit, is het coderen van bootcamps. Dit zijn intensieve cursussen waarbij je in een paar maanden alles leert wat je nodig hebt om een Techprofessional te worden. De carrièremogelijkheden gaan van software-engineering tot UX-design en alles daartussenin. Je kunt Bootcamp-ranglijsten bekijken voor meer informatie.

Veel vacatures
Het gebruik van technologie in ons leven is de afgelopen tien jaar alleen maar toegenomen. Het groeit in een veel sneller tempo dan we kunnen begrijpen, en het zal het blijven overnemen totdat alles wat we doen draait om technologie. Dus de vraag naar de industrie neemt elk jaar toe, wat betekent dat ook de behoefte aan technische professionals zal toenemen.

Door een technische vaardigheid te leren, heb je veel opties om uit te kiezen bij het zoeken naar nieuwe banen. Bovendien neem je niet het risico om in een carrière te komen die zal verdwijnen. In 2025 zal automatisering 16 procent van de banen vervangen. Klantenservice is bijvoorbeeld een carrière die al wordt vervangen door kunstmatige intelligentie. Veel bedrijven gebruiken chatbots en virtuele assistenten om problemen van klanten op te lossen.

Bovendien zijn de meeste technische beroepen geschikt voor werken op afstand. Na de pandemie dit jaar zal werken op afstand een deel van ons leven worden. Je krijgt zelfs meer kansen dan andere beroepen die niet op afstand kunnen worden gedaan.

Veel carrièremogelijkheden
Er zijn honderden, zo niet duizenden mogelijke carrièrepaden in de technische industrie. Je hebt de mogelijkheid om degene te kiezen die het beste past bij de vaardigheden die je al hebt en wat je wilt voor je toekomst. Je kunt bijvoorbeeld software-engineer worden en nog veel opties voor u hebben.

Je kunt je specialiseren in mobiele applicaties, software, besturingssystemen, programma’s, hardware, blockchain, of zelfs een managerpositie innemen als het leiderschapspad je voorkeur heeft. Of, als je van meer creatieve paden houdt, kun je een UX-ontwikkelaar, UX-ontwerper, visueel ontwerper, webontwikkelaar, front-endontwikkelaar en meer worden.

Hoge salarissen
Omdat er maar weinig mensen met de juiste technische vaardigheden in de branche zijn, hebben de meeste technische beroepen hoge salarissen. We hebben het over salarissen die gaan van €50.000 per jaar bij instapposities tot mogelijk meer dan €100.000 voor managementfuncties. De salarissen variëren afhankelijk van de stad en het land. Maar over het algemeen biedt de technische industrie geweldige salarissen voor elke locatie. Zelfs in derdewereldlanden behoren Techprofessionals tot de best betaalde.

Gekke voordelen Benefit
De Tech-industrie heeft het goede voorbeeld gegeven als het gaat om voordelen en voordelen voor werknemers. In hun competitie om het beste talent te behouden, hebben ze gekke voordelen bedacht waarmee ze moeilijk te concurreren zijn. Veel andere bedrijven in verschillende sectoren zijn hun voorbeeld gaan volgen. Een van de dingen die vrij algemeen zijn geworden, is flexibiliteit.

Flexibiliteit betekent een ontspannen dresscode op kantoor, je eigen schema maken en zelfs een dutje doen gedurende de dag. Het is iets dat jaren geleden ondenkbaar zou zijn geweest.

Samengevat
De toekomst van werk is verweven met technologie en de meeste banen zullen er iets mee te maken hebben. Als je een technische vaardigheid leert, kun je een carrière opbouwen die in de toekomst veel kansen zal bieden. Je kunt leren zonder naar de universiteit te gaan en je kunt kiezen uit honderden verschillende carrièremogelijkheden. Bovendien doet het geen pijn dat technische beroepen een van de hoogste salarissen in het land en ongelooflijke voordelen en voordelen bieden.

Bijdrage: Artur Meyster – Founder of Career Karma
Vorig artikelEpigenetica: Hoe het je dagelijks leven beïnvloedt
Volgend artikelVergroot je geluk met deze eenvoudige activiteiten