We horen vaak over de methode, maar het wordt zelden begrepen wat de voordelen ervan zijn; scrubben van je huid helpt ingegroeide haartjes te voorkomen en helpt ook dode cellen te verwijderen, reinigt de poriën en vergemakkelijkt het verwijderen van haren, bij bijvoorbeeld het epileren van de benen.

Naast cel vernieuwing verbetert het scrubben van de huid het uiterlijk van vlekken, acne, ruwheid en stimuleert het de productie van nieuwe cellen met meer collageen, waardoor de huid er mooier en gehydrateerd uitziet.

Lees hieronder voor andere voordelen die huid scrubben voor je lichaam en gezicht kan opleveren.

Wat is de juiste manier om de huid te scrubben?
Het is belangrijk om bewust te zijn van specifieke gezicht- en lichaamscrubs. Gebruik de eerste niet op de plekken van de tweede. Gezichtscrubs bevatten minder vocht inbrengende producten, waardoor de lichaamshuid te veel uitdroogt.

De body scrub heeft de dikste korrels voor actie op de hielen, knieën en ellebogen waar de huid het meest resistent is. Het is de moeite waard aan te brengen op een vochtige huid in het bad (of onder de douche). Als je een gevoelige huid opmerkt, moet de procedure opgeschort worden totdat de huid weer normaliseert.

Belangrijkste voordelen van huid scrubben
Scrubben is een techniek waarbij een stof op de huid wordt ingewreven met onopgeloste microbolletjes; dit opent de poriën een beetje meer en verwijdert onzuiverheden, verwijdert dode huidcellen en maakt de huid klaar om te worden gehydrateerd. Ook is het een belangrijke procedure voor de huid van het lichaam en het gezicht en moet eenmaal per week of om de 15 dagen worden gedaan. Naast het gezicht en lichaam kunnen ook voeten en handen worden gescrubd, maar minder vaak. De scrub in de huid verhoogt de bloedcirculatie en stimuleert de vernieuwing van de oppervlaktecellen van de huid die vol is met keratine, waardoor deze droog en zonder vitaliteit is en de huid dus mooier en verjongd is.

Bovendien vergemakkelijkt scrubben de penetratie van hydraterende stoffen, daarom moet de huid na het scrubben worden gehydrateerd met crème, hydraterende lotion of plantaardige amandelolie bijvoorbeeld.

Huid scrubben indicatie
Scrubben is geschikter voor een vette huid, omdat het dode cellen elimineert en vettigheid verwijdert en de huid zelfs droger kan achterlaten. Normale en droge huid kan ook gescrubt worden, maar je moet de huid goed hydrateren na de procedure. Zelfs kinderen ouder dan 6 jaar kunnen een huid scrub-behandeling krijgen, maar vooral in gebieden waar de huid van nature droger en ruw is zoals de knieën. Tijdens het aanbrengen wordt aanbevolen om niet te veel over de huid van het kind te wrijven, om geen pijn te veroorzaken. Scrubben in de kindertijd kan sporadisch optreden wanneer ouders de behoefte voelen, en wanneer het kind bijvoorbeeld zeer ruwe en droge knieën heeft.

Welke ingrediënten kun je gebruiken om te scrubben?
Met eenvoudige, natuurlijke ingrediënten zoals suiker, honing en maïsmeel kunt je uitstekende zelfgemaakte scrubs maken die wekelijks kunnen worden gebruikt voor een diepere huidreiniging. Het is ook goed om te onthouden dat de ideale exfoliator kleine of middelgrote deeltjes moet bevatten die zijn samengesteld uit natuurlijke actieve stoffen zoals havermout, suiker of abrikozenzaad om de dekweefsel vernieuwing en verwijdering van keratine en talg in het porie-gat te bevorderen. Bovendien moet het kalmerende, ontstekingsremmende, hydraterende en antiseptische ingrediënten bevatten om de hygiëne te bevorderen zonder het huidweefsel te beschadigen.

Vorig artikelFood for your brain
Volgend artikelCitroenrozemarijn thee