Juice gemaakt met fruit en groenten is één van de beste en gemakkelijkste manieren om substantiële dosis vitaminen, mineralen en enzymen te krijgen die je lichaam nodig heeft.

Groene appel, komkommer, selderij en citroen zijn enkele van de beste voedingsmiddelen om een groen sap te maken, omdat ze naast weinig suiker rijk zijn aan voedingsstoffen. Het is ook raadzaam om donkere groenten toe te voegen aan je sap, zoals kool, spinazie en waterkers.

Het beste groente en fruit om een detoxsap te maken:

Citroen
Deze citrusvrucht is rijk aan vitamine C en vitamine P, ook wel citrus-bioflavonoïde genoemd. Studies hebben aangetoond dat vitamine P de antioxidantcapaciteit van vitamine C verhoogt. Deze bioflavonoïden verbeteren ook de capillaire permeabiliteit en de bloedstroom. Dit is vooral belangrijk voor zuurstofhoudende weefsels en het in stand houden van de normale bloeddruk.

Groene appel
De groene appel bevat minder suiker en heeft meer azijnzuur dan de traditionele rode appel. Azijnzuur is een natuurlijk antisepticum dat de functie van de lever, galblaas, maag en darm verbetert. De groene appel heeft ook een sterk alkaliserend effect op het lichaam en bevat een unieke antioxidant, procydine genaamd, die voordelen heeft tegen kanker.

Vocht inbrengende groenten
Sommige groenten produceren veel sap omdat ze veel water bevatten en elektrolyten bevatten met heel weinig suiker. Dit zouden belangrijke onderdelen van je sap routine moeten zijn. De beste vocht inbrengende groenten zijn komkommers, selderij en Chinese kool.

Komkommer
De komkommer is geladen met mineraal silica, wat een essentieel onderdeel is voor gezond bindweefsel (spieren, gewrichtsbanden, kraakbeen, botten en huid). Het is ook gevuld met ionische kalium, magnesium en vitamine C, die een krachtig alkaliserend effect in het lichaam geven. Bovendien zijn komkommers bijzonder rijk aan vloeistoffen die de huid, gewrichten en weefsels hydrateren.

Selderij
Selderij is rijk aan water en elektrolyten zoals kalium, natrium en mineraal silica. Selderij bevat ook unieke antioxidanten fenolen die vergelijkbaar zijn met resveratrol. Selderij heeft een zeer sterk alkaliserend effect op het lichaam en is een uitstekende basis voor de productie van sappen.

Chinese kool
Dit is een waterrijke kruisbloemige groente die meer dan 70 verschillende fenolische antioxidanten bevat. Eén van de krachtigste fenolverbindingen in Chinese kool is hydroxykaneelzuur, dat helpt bij het bestrijden van vrije radicalen.

Vorig artikel519 deelnemers Last Man Standing halen bijna 124.000 euro op voor jongeren met psychische problemen
Volgend artikelZelfgemaakte granola