Het gebruik van etherische oliën om de schoonheid van de huid te verzorgen, is een natuurlijke en effectieve hulpbron om je huid gezonder, levendiger en mooier te maken.

Het is belangrijk op te merken dat een etherische olie zeer sterk geconcentreerd is. Daarom is het noodzakelijk om de aanbevolen doseringen op de verpakking te volgen, of deze te mengen met een drager-olie om geen schade aan te richten. Wanneer goed gebruikt, zijn etherische oliën goedkope alternatieven voor beauty en traditionele behandelingen.

De 5 beste essentiële oliën voor de huid

1. Geranium
Geranium olie wordt beschouwd als effectief in het verminderen van ouder wordende huid, vlekken en littekens. Wanneer de huid ouder wordt, verliest de toon zijn gelijkmatigheid. Het aanbrengen van de geranium olie kan helpen de uniformiteit van de teint te herstellen.

Ideaal voor droge, verouderde huid, het gebruik ervan verbetert de kleur en natuurlijke glans van de huid. De antioxidanten in deze olie helpen de elasticiteit van de huid te verbeteren en verstevigen, waardoor rimpels, tekenen van ouderdom en expressie lijnen worden voorkomen. Het stimuleert ook de bloedsomloop onder het huidoppervlak, wat belangrijk is voor een perfecte huid en voor de algehele gezondheid.

2. Lavendel
Lavendelolie balanceert de vettigheid van zowel de droge als vette huid, het is geweldig voor acne, veroudering, psoriasis of verbrande huid. Het heeft bevat ontstekingsremmende, samentrekkende en helende eigenschappen. Lavendelolie wordt zeer aanbevolen voor het behandelen van littekens die veroorzaakt zijn door puistjes of acne. Het heeft antioxiderende eigenschappen die de huid beschermen tegen vrije radicalen, evenals schadelijke ultraviolette (UV) straling.

3. Palmarosa
Palmarosa-olie wordt gebruikt voor de behandeling van droge, verouderde en slappe huid. De olie helpt vocht in de weefsels te houden terwijl de hydratatie en de zachtheid van de huid in evenwicht blijven. Daarom kan het ontsteking en sommige andere symptomen van uitdroging bij de behandeling van dermatitis verlichten, naast de heling van wonden en striae op de huid. Het werkt ook als een bleekmiddel voor de huid. Herstelt de fysiologische balans van de huid en heeft onmiddellijk een kalmerende en verfrissende werking.

4. Patchouli
Patchouli-olie is een weefselregenerator. Bevat hydraterende eigenschappen, wordt gebruikt bij eczeem, dermatitis, rimpels en schrale huid. Het bevat genezende en ook verjongende eigenschappen.

5. Sandelhout
Sandelhout olie bevat antiseptische, ontstekingsremmende en samentrekkende eigenschappen. Het kalmeert en hydrateert de huid. Geweldig voor acne huid. Het heeft antibacteriële, antischimmel en antiseptische eigenschappen en verbetert ook de helderheid van het gezicht. Voorkomt vroegtijdige veroudering en maakt de huid gladder.

Gezichtsbehandeling met essentiële oliën

Gezichtsmassage
Kies een drager-olie. Het beste voor de huid zijn: Druivenpit olie, Amandelolie, Kokosolie, Argan en Rozenbottel.

Neem 5ml drager-olie (ongeveer een dessert-eetlepel) en voeg 2 druppels etherische olie van uw voorkeur toe. Meng goed en wrijf het over het gezicht. Masseer een paar minuten en laat het 10 minuten inwerken. Gebruik een washand met lauwwarm water om de olie van je gezicht te verwijderen.

Gezichtscrème
Neem 20g van je favoriete moisturiser en voeg 5 druppels van je favoriete etherische olie toe, meng goed. Doe het in een donker glas/potje en bewaar het op een donkere en droge plaats.

Gezichtsmasker
Maak een kleipasta met witte cley (voor droge huid of groene cley vet huid) en voeg twee druppels van je favoriete etherische olie toe. Meng goed en smeer het op het gezicht met een kwast. Laat het gedurende 15 minuten intrekken en spoel daarna grondig af.

Om de behandeling met essentiële oliën effectief te laten zijn, is het noodzakelijk om deze frequent te gebruiken.

Vorig artikelNieuwste voedselinnovatie
Volgend artikelMeditatie helpt om te verjongen