Honing is een natuurlijke vloeibare zoete substantie die ontstaat als bijen nectar uit bloemen verzamelen en deze vervolgens omzetten. Honing is een krachtig voedingsmiddel, rijk aan gezondheidsvoordelen. Meestal wordt het in verschillende recepten gebruikt om een speciale smaak te geven of suiker te vervangen, maar het wordt ook veel gebruikt voor thuis gezondheidsbehandelingen.

Er zijn verschillende manieren om de voordelen van honing voor de huid te krijgen. U kunt zelfgemaakte gezichtsmaskers maken, met een hydraterende of exfoliërende werking.

Wat zijn de voordelen van honing voor de huid?

1. Helpt om de verbrande huid te herstellen
Als je langer op het strand blijft dan je zou moeten en beseft dat de zon te veel heeft verbrand, dan zal honing een goede bondgenoot zijn. Zowel omdat het hydraterend, ontstekingsremmend en ook helende is, zal het bijdragen aan het kalmeren van de huid en het stimuleren van de regeneratie ervan.

2. Vochtinbrengend effect
De vochtinbrengende functie van honing op de huid ligt in het feit dat wanneer het op de huid wordt aangebracht, het vocht uit de lucht zal opnemen en in het weefsel waarmee het contact maakt. Dit vocht zal dus worden omgezet in hydratatie voor de huid.

3. De poriën verschonen
Het is normaal dat de dagelijkse poriën in het gezicht verstopt raken met dode huidcellen. Ook, wanneer er kapot plek is ontstaan, verhoog je het risico dat bacteriën zich op de plek nestelen en een ontsteking vormen. Daarom draagt honing, omdat het bacteriedodend is, bij aan de verwijdering van onzuiverheden.

4. Behandeling tegen acne
Zoals aan het begin al vermeld, is de ontstekingsremmende werking van honing erg krachtig. Daarom werkt het heel goed bij het beheersen van acne, vooral wanneer het wordt gebruikt met het advies van een dermatoloog. Als je al ontstoken acne hebt, verlicht honing irritatie.

5. Controleer voortijdige veroudering
De tekenen van veroudering zullen, gewillig of niet, optreden. Door de huid goed verzorgd te houden en cellen vrij van oxidatie te houden, is het mogelijk om de verjonging langer te behouden. Dit voorkomt rimpels die eerder kunnen verschijnen dan verwacht. Omdat honing ontstekingsremmend, hydraterend en antioxidant is, draagt het bij aan de behandelingen voor dit probleem.

Vorig artikel5 lekkere citrusvruchten die tevens erg gezond zijn
Volgend artikel65% van de jongeren slaapt slecht