Gemaakt met sinaasappel, havermout en chiazaad is deze cupcake rijk aan verschillende voedingsstoffen, zoals eiwitten, fosfor, magnesium, vezels en omega 3, die helpen verzadiging, en Glycemische index goed onder controle te houden en de darm- en cardiovasculaire gezondheid te bevorderen.

Dit recept is een heerlijke en gezonde optie om te serveren op verjaardagsfeestjes, als snacks of zelfs als dessert.

Ingrediënten
• ½ kopje ghee boter
• 1 kop sinaasappelsap
• ⅓ kopje sinaasappelschil
• ¾ kopje kokosbloesemsuiker
• 1½ kopje havermout (gluten vrij)
• ½ kopje chiazaad
• 1 eetlepel bakpoeder
• 2 eieren

Ingrediënten voor de siroop
• 1 kopje sinaasappel sap
• 1 eetlepel kokosbloesemsuiker

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op gemiddelde temperatuur (180° C). Blend in een blender eieren, ghee boter, sinaaappelsap, sinaasappelschil, kokosbloesemsuiker en de havermout. Giet de inhoud in een groot kom en voeg de chiazaad en gist toe. Meng deze goed met een lepel tot een gladde massa. Doe het deeg in cupcake-vormpjes en bak deze ongeveer 20 tot 25 minuten.

Bereidingswijze siroop
Doe het sinaasappelsap en kokosbloesemsuiker in een pan en breng aan de kook. Besprenkel de cupcakes (nadat ze uit de oven zijn gehaald) met de warme siroop, laat het afkoelen en serveer deze.