Weet je niet wat je met overrijpe bananen moet doen? Dit is het perfecte recept om overrijpe bananen te gebruiken en de heerlijke banaan-chocoladesmaak is té verleidelijk om te weerstaan! Met bananen, bloem, lichtbruine suiker, kokosolie, amandelmelk, cacaopoeder én veganistisch chocoladeschaafsel is dit echt een heerlijke traktatie.

Bananen zijn ook geweldig voor iedereen die voor zijn gezondheid zorgt. Ze zitten boordevol belangrijke vitamines (waaronder vitamine C en B6), mineralen (kalium en magnesium), natuurlijke suikers en oplosbare vezels.

Ingrediënten voor 4 Porties

  • 8 rijpe bananen
  • 390 g tarwebloem
  • 180 g lichtbruine suiker
  • 120 ml kokosolie
  • 120 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 50 g cacaopoeder
  • 200 g veganistische mini-chocoladeschilfers
  • 2 tl natriumbicarbonaat
  • 1 tl bakpoeder

Bereidingswijze

  • Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een muffinvorm met bakpapier of spuit met kookspray.
  • Stap 2: Pureer de bananen in een kom met een vork. Voeg de kokosolie en amandelmelk toe en meng.
    Stap 3: Klop in een andere kom de tarwebloem, zachte lichtbruine suiker, cacaopoeder, bakpoeder en natriumbicarbonaat.
  • Stap 4: Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot het geheel goed gemengd is. Strooi de helft van de veganistische chocoladeschilfers in het beslag.
  • Stap 5: Schep het beslag in de muffinvormpjes. Strooi de overgebleven veganistische chocoladeschilfers over de muffins. Bak ong. 18-20 minuten.

Voedingswaarden per persoon
Calorieën 270 | Vet 10,7 g | Verzadigde vetten 6 g | Koolhydraten 37,4 g | Suikers 20,8 g | Vezels 3,8 g | Eiwitten 4,2 g | Zout 0 g

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met Chiquita.
Wil je dit recept beoordelen, printen of downloaden? Ga dan naar: Chiquita.nl
Vorig artikelAppeltjes van Oranje: mensen met psychose verdienen een stem
Volgend artikelFair Care draagt bij aan transparantie in de thuiszorg