Dit brownie recept bevat pompoen en cacao poeder, waardoor ze zacht, lichter en minder vet en calorie bevat. En niet te vergeten het feit dat deze brownie een veel gezondere optie is omdat pompoen rijk is aan vitamine A en vezels.

Ingrediënten
• ⅔ kop van amandelspijs
• 300 g gekookte en gekneed pompoen
• ⅓ kopje cacaopoeder
• 3 eetlepels plantaardige eiwit met chocolade smaak
• 1 theelepel vanille-essence
• 1 snuifje Himalaya zout
• 1 snuifje kaneelpoeder
• ¼ kopje kokossuiker

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet de bakvorm in en bestrooi deze met een beetje bloem. Bedek de bodem met bakpapier. Verwarm de amandelspijs totdat het een gemakkelijke textuur heeft om te mengen. Meng alle ingrediënten totdat er een homogene massa is verkregen. Schep het deeg in de ingevette bakvorm, strijk deze glad en bak deze ongeveer 30 tot 35 minuten. Haal de brownie uit de oven en laat deze circa 30 minuten afkoelen, dek het daarna af met keukenpapier en laat het ongeveer 8 uur in de koelkast staan, zodat de brownie steviger wordt. Als je wilt, kun je decoratie toevoegen aan de brownies.

Tip: Deze brownies kun je 2 tot 3 dagen in de koelkast of maximaal een maand in de vriezer bewaren.

Vorig artikelDe R is weer in de maand!
Volgend artikelNieuwe website voor zonkracht en UV