Bosvruchten sap, rijk aan vitamine C, E, magnesium en calcium, heeft weinig eiwitten en vetten, maar bevat veel koolhydraten. Calcium versterkt de botten en bestrijd, vanwege de grote hoeveelheid water en vezels, tegen obstipatie. Rood fruit moet bij voorkeur vers worden geconsumeerd, zodat ze hun eigenschappen niet verliezen.

Rood fruit bevat antioxiderende eigenschappen afgeleid van anthocyanines en vitamine C die de celveroudering tegengaat, het immuunsysteem versterkt, infecties en vele ziekten voorkomt en de elasticiteit van de huid in stand houdt.

De voordelen van deze vruchten gaan verder dan dat, omdat antioxidanten een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de hersenfunctie, het immuunsysteem en het gezichtsvermogen. Studies tonen aan dat anthocyanines van rood fruit de ontwikkeling van tumoren vertraagt en de hersenfunctie verbeterd,

Ingrediënten
• 1 kop 180 ml kokoswater
• ½ kop verse bosvruchten
• 1 eetlepel citroensap
• 1 eetlepel lijnzaadmeel
• kokosbloesem-suiker indien nodig

Bereidingswijze
Blend alle ingrediënten in de blender en serveer deze onmiddellijk.

Vorig artikelSmoothie tofu en kokosnoot
Volgend artikelDe nutritionele eigenschappen van oregano