Boerenkool is een veel geconsumeerde groente, voornamelijk als bij de traditionele stampot het is een goedkope groente, toegankelijk voor iedereen en dat levert veel voordelen op voor gezondheid en fitheid.

Het is bekend dat boerenkool ontstekingsremmende en helende eigenschappen heeft en het is een potentieel antioxidant bij het versterking van het immuunsysteem en heeft ontgiftende werking, die helpt bij het elimineren van overmatig vet en gifstoffen uit het lichaam. Het is geen wonder dat het een van de belangrijkste ingrediënt is in en detox-sappen.

De boerenkool bevat niet alleen een goede dosis van eiwitten, vezels, calcium en ijzer, maar, net als andere groene bladgroenten ook indrukwekkende hoeveelheden van andere vitaminen en mineralen die dienen om de goede werking van ons lichaam.

In de strijd tegen vet, bevat het weinig calorieën, geeft het verzadiging aan de maag en bevat het voedingsstoffen in overvloed.

De voordelen van het consumeren van groene bladeren zoals boerenkool.
Ten eerste, de groene bladeren dienen als een belangrijke bron van calcium dat vetvrij is en wordt bijna net zo goed opgenomen als calcium in zuivelproducten.

Ten tweede, de meeste groene bladeren zijn uitstekende bronnen van vitamine A, meestal in de vorm van beta-caroteen, die het lichaam helpt te beschermen tegen kanker, hart-en vaatziekten, staar, en andere ziekten van het ouder worden door middel van zijn antioxiderende eigenschappen.

Vitamine A helpt ook het immuunsysteem in vorm te houden. De buitenste bladeren bevatten meestal meer bèta-caroteen dan de binnenste bladeren.

Donkergroene bladeren zijn ook een goede bron van vitamine C, een uitstekende antioxidant. Veel van de donkergroene bladeren bevatten een hoge hoeveelheid magnesium en foliumzuur, die goed is voor de gezondheid van botten en het hart.

Foliumzuur biedt een aantal extra voordelen voor de gezondheid, omdat het dient om te helpen bij de productie van rode bloedcellen, de zenuw functie van de hersenen en te helpen verminderen het homocysteïnegehalte in het bloed, wat botbreuken kan beschermen bij mensen met osteoporose.

Vorig artikelInvloed van de zon op reuma en artrose
Volgend artikelVoedingsmiddelen rijk aan foliumzuur