Blootsvoets lopen kan één van de meest effectieve manieren zijn om het ouder worden te vertragen, je gezondheid te verbeteren en je energieniveau te verhogen.

Hoewel schoenen een fantastische uitvinding zijn met betrekking tot bescherming tegen slijtage, kou en ook hygiëne, hebben deze een zekere scheiding teweeggebracht tussen ons en de natuur, meer bepaald met het elektromagnetische veld van de aarde.

Modern dagelijks leven, zo gekenmerkt door stress, slechte eetgewoonten, gebrek aan slaap, sedentaire levensstijl, luchtvervuiling, weinig blootstelling aan de zon, enz. draagt bij aan de ontwikkeling van een reeks “onevenwichtigheden” zoals chronische vermoeidheid, voortijdige veroudering, slapeloosheid, angst, depressie en overgewicht o.a.

Om deze realiteit, die op geen enkele wijze in harmonie is met de aard van de mens, te compenseren, moet je bepaalde aanpassingen in je levensstijl aanbrengen. Een gezonder dieet is al een fantastische manier om dit te bereiken, met ongeveer 8 uur per nacht slapen en dagelijks sporten.

Volgens bepaalde stromen van natuurlijke geneeskunde, is alles in de natuur, inclusief de mens, in wezen gebaseerd op vier elementen; vuur, lucht, water en aarde. En om gezond, sterk, jong en energiek te zijn en een energie van schoonheid uit te stralen, moet je verbinding maken met deze elementen.

Eén van de manieren om verbinding te maken met het element ‘aarde’ en van de geweldige voordelen te genieten, is blootsvoets lopen, waarbij voeten de aarde, zand, gras, enz. raken.

Wanneer we in contact komen met het oppervlakte van de aarde, harmoniseert ons energieveld. Emoties zoals angst, woede en wrok, net als elke andere “negatieve” energie worden naar de aarde geleid en op zijn beurt wordt “positieve” energie opgenomen, waardoor een gevoel van volheid ontstaat.

Ons lichaam of het oppervlak van de aarde heeft een soort elektrische stroom die, wanneer deze in contact is, een uitwisseling van energie, in de vorm van elektronen, plaatsvindt.

Negatieve ionen (die eigenlijk de ‘goede’ zijn), die op het aardoppervlak worden aangetroffen, worden via je huid in je lichaam opgenomen en neutraliseren de positieve ionen (in dit geval de ‘slechte’), zoals het geval van vrije radicalen, die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige veroudering, chronische ontsteking en verschillende vormen van ziekten.

Deze energetische uitwisseling bevordert niet alleen cellulaire verjonging en versterking van het immuunsysteem, maar biedt ook rust, mentale helderheid, verlichting van chronische pijn, diepe slaap en hoge niveaus van energie.

Het geheim van echte gezondheid, jeugd en schoonheid ligt in de natuur; in het verbinden met je energie en elementen. Dus als je naar de tuin of op het strand loopt, doe je schoenen uit en loop minstens 15 minuten.

Maak contact met de aarde en geniet van de harmonie die de natuur kan bieden.

Vorig artikelRijtest voor mensen met ADHD voortaan alleen op indicatie
Volgend artikel10 simpele en natuurlijke tips om je huid gezond te behouden!