Banaan is een van de lekkerst en geconsumeerd fruit in de wereld, de bananenschil is zelfs rijker aan voedingsstoffen dan de vrucht zelf (zoals calcium, magnesium en vezels) en kan op verrassende manieren worden gebruikt.

Maak je tanden schoon
Wrijf de binnenkant van de bananenschil op de tanden, de wrijving helpt bij het verwijderen van vuil en plaque.

Helpt wratten te verwijderen
De bananenschil helpt bij het verwijderen van wratten en elimineert het optreden van nieuwe. Om dit te doen, wrijft het bananenschil op het getroffen gebied en/of verbind de schil met verband op de wrat. Laat de nacht erop zitten. Herhaal dit totdat de wrat is verwijderd.

Op het gezicht
Masseer de binnenkant van de schil dagelijks ongeveer 5 minuten op de huid van je gezicht, waardoor je huid soepel wordt, het helpt acne te behandelen en rimpels te bestrijden.

Psoriasis
Breng de schil aan op het gebied waar psoriasis zich bevind. De bananenschil heeft vochtinbrengende eigenschappen en vermindert ook de jeuk en helpt deze te behandelen.

Insectenbeten
Het masseren van het gebied van de beet met bananenschil helpt om jeuk en pijn te verlichten.

Helpt bij depressie
Volgens sommige studies is bananenschil rijk aan tryptofaan, de sleutel tot de aanmaak van serotonine – wat kan helpen de depressie te verlichten en bijdraagt aan een goede nachtrust. Je kunt de bananenschil koken en dit water drinken, of de schil in een sap toevoegen.

Ze zijn voedzaam
Bananenschillen kunnen ook worden gegeten en kunnen worden gebruikt in tal van recepten zoals cakes, brood en smoothies.

Tip: gebruik altijd vers geopende bananenschil. Het best is om de schil van biologische bananen te consumeren.

Vorig artikelHoe erg is het om een nachtje door te halen?
Volgend artikel7 voordelen van ananas