Sodium Bicarbonate (baking soda) is een extreem goedkope en gemakkelijk te vinden product en bevat fantastische eigenschappen die ons in staat stellen om het op ontelbare manieren te gebruiken in ons dagelijks leven.

Je hebt waarschijnlijk een taartrecept met baking soda gemaakt of van gehoord. Het product is ook populair om te helpen bij het schoonmaken. Maar weinig mensen weten, dat dit veelzijdige product ook nuttig is om de schoonheid van de huid en het haar verbetert en dat het zelfs de tanden witter maakt.

Witte tanden en frisse adem
Met baking soda kan je een mooie glimlach en een frisse adem krijgen. Om je tanden witter te maken en je adem fris te maken, gebruik je dit recept zoals gewoonlijk op je tandenborstel.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels witte klei
  • 2 eetlepels baking soda
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 8 druppels pepermunt etherische olie

Bereidingswijze
Doe alles ingrediënten in een glas met een deksel en schud het goed. Deze mix lijkt misschien vreemd omdat een poeder is, maar zodra je begint te poetsen, vermengt het poeder zich met het speeksel en verandert het een in pasta. Het is goedkoop, 100% natuurlijk, alkalisch, verfrissend en bacteriedodend.

Schoonheidsmasker
Voeg water aan de baking soda, meng het totdat je een dikke pasta hebt. Breng deze pasta met zachtjes draaiende beweging aan op je gezicht en laat het gedurende 5 minuten intrekken. Dit zal je huid zacht en soepel maken en tevens de puistjes bestrijden.

Note: Gebruik deze exfoliant maximaal 1 keer per week.

- Advertisement -