Leer hoe je op natuurlijke wijze stress kunt bestrijden. Een emotionele toestand die wordt gekenmerkt door sterke fysieke of emotionele spanning, wordt bijna altijd veroorzaakt door veeleisende omstandigheden.  We kunnen profiteren van de eigenschappen van deze sappen om stresstoestanden en de gevolgen ervan te vermijden en te verlichten, zonder gebruik te maken van chemicaliën.  Momenteel zijn er veel therapeutische methoden ontwikkeld om het te neutraliseren, zodat het de kwaliteit van leven niet beïnvloedt. Onder deze opties vinden we verschillende natuurlijke sappen, die gezonde ingrediënten combineren die het welzijn bevorderen.

Cashew-notensap en zonnebloemzaden
Dit heerlijke sap is een belangrijke bron van magnesium en calcium, mineralen die betrokken zijn bij het beheersen van problemen met het centrale zenuwstelsel. De hoge energetische waarde verbetert, naast de antioxidanten, de gemoedstoestand en neutraliseert de symptomen van stress.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 glas water (200 ml)

Bereidingswijze
Blend alle ingrediënten in de blender en blend deze een paar seconden.

Wanneer te consumeren?
Neem het als je eerste symptomen van stress hebt.

Een smoothie van amandelen, bananen en kokoswater is om stress op natuurlijke wijze te bestrijden. Vanwege het hoge gehalte aan vitamine B is dit natuurlijke sap een goed verzachtend middel voor de onevenwichtigheden die het zenuwstelsel door stress oploopt. Bovendien is het een grote bron van mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium, waarvan het tekort is gerelateerd aan emotionele uitbarstingen.

Ingrediënten

  • 10 amandelen
  • 1 banaan
  • 1 glas kokoswater (200 ml)

Bereidingswijze
Blend alle ingrediënten in de blender totdat je een homogene drank krijgt.

Wanneer te consumeren?
Drink het sap als je stress voelt en drink 3 keer per week preventief.

Vorig artikelRoken in de auto schadelijker dan gedacht
Volgend artikelBelangrijke voedingsstoffen voor meer energie