Veel mensen vinden het hebben van een huisdier een grote verantwoordelijkheid, en ze zouden wel eens gelijk kunnen krijgen. Velen stoppen echter niet om na te denken over de voordelen van huisdieren voor het gezin. Huisdieren zijn buitengewone wezens die het verdienen om met alle zorg en aandacht behandeld te worden.

Ze worden beschouwd als familieleden, medereizigers die ervaringen met ons ervaren en een speciale plaats hebben die in ons hart is gereserveerd.

5 voordelen van huisdieren voor het gezin:

 1. Ze helpen ons actief te blijven
  Huisdieren helpen ons van de bank af te komen en hierdoor bewegen we ons in ieder geval meer dan voorheen. Een huisdier “dwingt ons” om met ze gaan wandelen. Hoewel we geloven dat dit alleen van toepassing is op honden, zijn er veel mensen die hun katten meenemen voor een wandeling, en zelfs hun konijnen, fretten etc.
 2. Ze zijn goed voor onze geestelijke gezondheid
  De tweede van de voordelen van het hebben van huisdieren voor het gezin is dat ze een grote hulp zijn voor de geestelijke gezondheid. Ze helpen ons stress te verminderen, onze emoties te uiten en onze zorgen te relativeren. Huisdieren geven ons onvoorwaardelijke liefde. Als we het bij het verkeerde eind hebben, staan ze aan onze kant, vragen ze altijd om verwennerij en geven ze ons ook veel liefde. Zelfs in de treurigste dagen kunnen ze altijd een glimlach tevoorschijn toveren door hun grappen, manieën, enz. Onthoud dat gevoel van welzijn wanneer we naar huis terugkeren; ze staan ons altijd op te wachten en te popelen. Het is onmogelijk om ze niet te knuffelen, te kussen en ons van oor tot oor te laten glimlachen. Hoe hard de werkdag ook was, ze laten ons alles vergeten.
 3. Ze helpen ons groeien als mensen
  De derde van de voordelen van het hebben van huisdieren voor het gezin is dat ze onze persoonlijke groei bevorderen. Op welke manier? Op een manier zo eenvoudig en bijna onmerkbaar dat we het niet eens merken. Als we een huisdier hebben, kunnen we een groot verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelen. Dit is essentieel omdat het ons helpt volwassen te worden en verantwoordelijker te worden in andere aspecten van ons leven. Er is echter nog iets: de waarheid is dat huisdieren ons helpen ons timemanagement te verbeteren. Door ze te laten lopen, voor ze te zorgen, met hen te spelen, willen we alles op de beste manier organiseren, en dit is zeer nuttig.
 4. Ze zijn een ondersteuning als we een probleem hebben
  Denk aan alles wat eerder is gezegd in combinatie met de grote steun van huisdieren als we aan één of andere ziekte lijden. Als we bijvoorbeeld problemen met zicht of blindheid hebben, zal een geleidehond ons helpen. Het gaat erom dat het niet alleen een functionele hulp is, maar ook een emotionele steun. Laten we op dezelfde manier nadenken over het zesde zintuig dat dieren hebben en dat ze kunnen detecteren wat wij niet waarnemen. Iemand met toevallen kan bijvoorbeeld niet weten totdat het gebeurt. Een huisdier kan de waarschuwing echter veel eerder geven door om hulp te vragen.
 5. Versterkt het immuunsysteem van kinderen
  Wanneer een baby wordt geboren, kunnen we denken dat dieren van hen moeten worden gescheiden. Dat zien we echter verkeerd. Contact met hen zorgt ervoor dat de baby wordt blootgesteld aan micro-organismen die hun afweer versterken. Daarom moeten we het contact van huisdieren met de kinderen niet vermijden. Dankzij hen worden baby’s sterker en beter voorbereid op toekomstige ziekten. Huisdieren stellen ons in staat om te genieten van een aantal voordelen waarvan we ons meestal niet bewust zijn. Door ons hiervan bewust te zijn, kunnen we nog meer van onze huisdieren genieten.
Vorig artikelInnerlijk Meesterschap
Volgend artikelSmoothie met aardbeien en granaatappels