Vanwege de aanwezigheid van voedingsstoffen zoals vitamine E, B, A, foliumzuur en arginine, heeft amandelolie verschillende gezondheids- en schoonheidsvoordelen, en is tegenwoordig een van de meest gebruikte natuurlijke producten in cosmetica.

Op deze manier is de toepassing erg breed: op het gezicht, het haar of het lichaam, want het is een perfecte vochtinbrengende olie vooral voor drogere gebieden zoals knieën, ellebogen en voeten. Het heeft ook verzachtende eigenschappen de het vochtverlies uit de huid tegengaat en hiermee de huid gehydrateerd houdt.

Maar niet alleen dat: het is een uitstekend product dat kan worden gebruikt bij het koken en zelfs in verschillende toepassingen, waardoor de voordelen van amandelolie worden benut.

Nieuwsgierig?

Amandelolie is rijk aan oliezuur, een krachtig bevochtigingsmiddel dat helpt water langer vasthoudt. Om deze reden is het een olie die geweldige eigenschapen heeft en die een geweldige bondgenoot kan zijn voor verschillende delen van het lichaam. Dit komt omdat het een stof is die rijk is aan vitamine E, enkelvoudig onverzadigde vetzuren, eiwitten, kalium en zink, evenals een groot aantal andere mineralen en vitaminen.

1. Geschikt voor de droge huid
Voor dit type huid kan amandelolie erg goed zijn. Het gebeurt meestal bij vrouwen tijdens de menopauze, ouderen, kinderen met atopische dermatitis en andere aandoeningen die hun huid droger maken, zoals mensen met hypothyreoïdie.

2. Mogelijk om op het gezicht aan te brengen
Net als in andere delen van het lichaam, moet de huid van het gezicht ook droog zijn om met deze olie te worden behandeld. Het resultaat is een mooie en gehydrateerde huid!

3. Verbetert de elasticiteit van de huid
Deze olie kan een goede bondgenoot zijn bij het voorkomen van striae. Hoewel het dit huidprobleem niet kan elimineren, helpt het ze te voorkomen. Als je striae op je huid wilt behandelen, wordt vitamine A-producten zoals tretinoïne aanbevolen. Bovendien zijn procedures zoals micro-needling en CO2-laser effectief omdat ze de collageenproductie stimuleren, wat striae mist.

4. Behandeling van eczeem en psoriasis
Wie eczeem en psoriasis heeft kan ook profiteren van amandelolie. Het kan fungeren als een natuurlijke remedie om deze huidaandoeningen te behandelen en ontstekingen, jeuk en roodheid te verlichten.

5. Voorkomen van huidveroudering
Naast het bevatten van vitamine E (een krachtige antioxidant) helpt het de collageenlaag te herstellen, omdat het vooral rijk is aan eiwitten en aminozuren die nodig zijn voor de vorming van deze stof die stevigheid aan de huid geeft.
Amandelolie is een efficiënt product dat samen met je cosmetica deel kan uitmaken van je schoonheidsroutine.

- Advertisement -