Iedereen die een liefdesrelatie heeft, droomt dat het eeuwig zal duren, nietwaar? Maar tegenwoordig, wanneer relaties steeds fragieler worden, lijkt dit steeds moeilijker, maar het is niet onmogelijk. Met enkele kleine veranderingen van gewoontes, is het mogelijk om een langdurige relatie te onderhouden.

Tips voor een gezonde en blijvende gelukkige relatie:

1. Wees positief
Blije mensen stralen geluk en goede energieën uit. Het zorgt ervoor dat je de hele tijd bij zulke mensen wilt zijn. Aan de andere kant, negatieve mensen zorgen voor negatieve emoties en verergeren de stemming en relaties. Stimuleer een positieve houding ten opzichte van het leven en laat je partner niet ontmoedigd raken. Wees optimistisch, want wat er ook gebeurt, je hebt elkaar.

2. Druk je liefde uit
“I love you” is een krachtige uitdrukking die dagelijks moet worden gezegd. Ongeacht hoe vaak je al hebt gezegd, deze woorden zullen je partner geliefd en gewaardeerd laten voelen.

3. Vind dingen die je gemeen hebt met je partner
Om de relatie interessant te houden, is het belangrijk om hobby’s en/of dingen te hebben die je gemeen hebt met je partner. Als je niet veel gemeen hebt, zoek naar iets dat nieuw is voor jullie beiden.

4. Koester je tijd om alleen te zijn
Het is verstandig om tijd voor jezelf te hebben en niet alle aandacht aan je partner te besteden. Gelukkige relaties blijven goed omdat zij naast hun liefdesleven ook hun eigen leven houden. Je moet nooit afhankelijk zijn van je partner om gelukkig te zijn. Verken je eigen passies. Houd een beetje onafhankelijkheid en je relatie zal sterker zijn.

5. Leer luisteren
Heb je echt naar je partner geluisterd en blijf je wachten tot je aan de beurt bent? Laat je partner zijn/haar zin afmaken om er zeker van te zijn dat je het hebt begrepen. Denk eraan dat we twee oren en één mond hebben, om meer te horen en minder te praten.

Vorig artikelKeuzes maken, hoe moet dat eigenlijk
Volgend artikelTekenbeten