Cellulitis is een probleem waar de meeste vrouwen, ongeacht hun gewoonten, gewicht of genetica, mee te maken hebben. Uit een Amerikaans onderzoek bleek dat 85% van de vrouwen last heeft van een sinaasappelhuid. Maar goed nieuws is dat er methoden zijn die we in ons dagelijks leven kunnen toepassen om dit te verminderen.

Cellulitis is niet bepaald een gezondheidsprobleem, maar voor veel vrouwen is het een zeer oncomfortabel esthetisch probleem. Het is het resultaat van de ophoping van vet, water of gifstoffen in de lagen onder de huid, waardoor die onaangename gaten zichtbaar blijven. Zelfs dunne mensen kunnen cellulitis hebben, omdat het niet alleen wordt veroorzaakt door overtollig vet.

Maar in elk geval zijn er een reeks oplossingen die kunnen worden aangebracht om een einde te maken aan de bobbelige verandering van de huid.

Eén van deze oplossingen is thee voor cellulitis en in samenwerking met gezond eten en met de dagelijkse fysieke activiteiten, lymfedrainage en de consumptie van een kruidenthee werkt dit zeer goed.

Met dat in gedachten hebben we hier 5 soorten thee vermeld om cellulitis te behandelen en te voorkomen.

1. Brandnetelthee
Brandnetelthee is een geweldige bondgenoot tegen cellulitis. Het is een natuurlijke ontstekingsremmer die helpt bij natuurlijk gewichtsverlies, omdat het helpt gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Bovendien heeft het een aantal voedingsstoffen zoals ijzer, wat talloze voordelen voor het lichaam biedt. Neem contact op met een voedingsdeskundige voordat je deze dranken consumeert en ontdek hoe deze thee in je routine kan worden ingevoegd.

2. Calendula thee
Antioxidant verbindingen zijn geweldig voor het bestrijden van vrije radicalen die schade aan epitheelcellen veroorzaken en die bijdragen aan problemen zoals cellulitis. Hoe meer antioxidanten je binnenkrijgt, hoe beter voor de gezondheid van de huid.

3. Witte thee
Witte thee kan hogere concentraties bioactieve verbindingen bevatten, zoals catechines (antioxiderende en ontstekingsremmende werking), de smaak is milder in vergelijking met groene thee. De nutritionele eigenschappen van witte thee en groene thee zijn echter vergelijkbaar, zoals het vermogen om de stofwisseling te versnellen, lichaamsvet te verminderen, diuretische werking en gewichtsverlies en ook helpen bij het bestrijden van cellulitis.

4. Kliswortel thee
Kliswortel thee is geïndiceerd om cellulitis te bestrijden vanwege zijn zuiverende en diuretische eigenschappen, die veel helpen bij het verwijderen van gifstoffen in het lichaam en bij het normaal functioneren van het hele organisme. Deze thee heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en helpt bij het verjongen van de huid, waardoor het één van de meest complete oplossing is bij het bestrijden van cellulitis.

5. Paardenbloem thee
Deze thee helpt ook om de hoeveelheid vloeistof die in het lichaam achterblijft te verminderen. Je kunt het gebruiken in salades of sappen, maar vergeet niet om veel vloeistoffen te drinken, omdat één van de functies van deze thee diuretisch is; je verliest dus veel water.

6. Centella asiatica
Net als de paardenkastanje stimuleert centella asiatica de huid en de bloedsomloop en helpt het onderhuidse gifstoffen te elimineren.

7. Rozenbottel thee
Dit is een goede thee met ontstekingsremmende werking, verbetert de immuniteit, brengt meer energie en versterkt het lichaam.

Onthoud dat:
Als het gaat om cellulitis moeten we de bloedsomloop verbeteren. Er zijn andere factoren die er zijn omdat niets geïsoleerd kan worden behandeld, maar thee nemen is essentieel! Het verlagen van suiker en het verhogen van het eiwit op het menu is een andere bepalende factor.

Onthoud ook dat elk organisme anders reageert op dezelfde behandeling, dus ga naar jouw voedingsdeskundige/huisarts voordat je begint met het nemen van één van deze theeën om ervoor te zorgen dat je lichaam deze planten kan ontvangen zonder bijwerkingen, afhankelijk van je gezondheidstoestand.

Vorig artikelHighlights Nationale Drug Monitor 2019
Volgend artikelVoordelen die gezichtsmassage kan bieden