Om glanzend haar te krijgen zijn er niet veel geheimen; het is geen leugen dat veel factoren, zoals vervuiling, wind, chemische procedures (zoals kleuren en stylen) schadelijk kunnen zijn voor perfect haar.

Het glanzend houden van haar met externe agressies en het gebruiken van chemicaliën en kleuringen is een moeilijke taak en vereist wat trucs en verzorging. Het geheim van het glanzen van de lokken zit in de haarvezel, die gehydrateerd, gezond en afgesloten moet zijn, wat zorgt voor een glad oppervlak dat licht reflecteert. Daarom is het belangrijk om de lokken vanaf het moment van het wassen tot aan de voltooiing te verzorgen, om een onberispelijke glans te bereiken.

We hebben vervolgens 5 tips die je moet volgen om de glans van het haar te behouden en terug te brengen.

1. Investeer in kwaliteitsproducten
Naast dat de producten geschikt zijn voor je haarsoort, moeten ze een efficiënte werking hebben. We weten dat er altijd aanbiedingen op de markt verschijnen, maar het identificeren van producten van bewezen kwaliteit is essentieel om goede resultaten en haarglans te garanderen. Er zijn merken en formules die de structuur van je haarvezel kunnen beschadigen in plaats van de beloftes na te komen. Kies daarom bij voorkeur natuurlijke en biologische merken.

2. Verwissel warm en koud water
Het warme bad kan echt ontspannend zijn, vooral in de winter, toch? Maar we moeten opletten: zoals we hebben gezien, is warmte erg schadelijk voor het haar. Heet water is één van de grootste vijanden van glanzende haren, dus het moet zoveel mogelijk worden vermeden. Geef de voorkeur aan warm douchen en maak het haar altijd af met een straal heel koud water, deze “schok” verzegelt de haarschubben en helpt het haar te laten glanzen.

3. Gebruik appelazijn
Er is een product dat iedereen in zijn keukenkastje heeft en dat ook wonderen doet als het gaat om haarglans; appelazijn! Volg het recept om goede resultaten te behalen. Meng 1 eetlepel appelazijn in een fles mineraalwater. Gebruik dit mengsel om de laatste haarspoeling te doen. Doe dit minstens één keer per week. Appelazijn heeft een effect op de glans van het haar omdat de lage pH de haarschubben afdicht. Naast glans helpt het recept ook bij het verminderen van kroezen.

4. Wrijf het haar niet met een handdoek
Vermijd na het douchen met de handdoek krachtig te wrijven. De wrijvingskracht kan de capillaire gezondheid in gevaar brengen, breuk en vallen veroorzaken, bijdragen aan het verschijnen van kroezen en de lokken niet laten glanzen. In plaats van kracht te gebruiken, knijp je met behulp van de handdoek het overtollige water eruit en laat je jouw haar op natuurlijke wijze drogen. Hierdoor blijven de haarschubben gesloten en in de juiste positie om te stralen.

5. Controleer de temperatuur van droger en stijltang
Ideaal om een blijvende glans te behouden, is geen apparaat te gebruiken dat hoge temperaturen heeft. Voor degenen die niet zonder een föhn kunnen leven, is het ideaal om de temperatuur zo koud mogelijk te gebruiken, omdat de hete lucht bijdraagt aan het beschadigen van de haarvezel en het haar na verloop van tijd dof maakt.

Foto: jdwestcott
Vorig artikelMinder chemische stoffen in moedermelk
Volgend artikel5 dingen die gebeuren als je niet genoeg slaapt