Dagelijks theedrinken is het geheim om je stofwisseling te versnellen en ongewenst vet te verliezen. Er zijn enkele theesoorten, zoals hibiscus thee, paardenbloem en andere die verschillende eigenschappen hebben die gewichtsverlies bevorderen en die ook helpen om de buik te verliezen, vooral als het deel uitmaakt van een uitgebalanceerd en gezond dieet. Deze natuurlijke remedies kunnen helpen om overtollig vocht dat in het lichaam wordt vastgehouden te elimineren, de eetlust te stillen en de stofwisseling te verhogen.

Kruiden kunnen een ondersteuning zijn om te helpen bij het doel, ze kunnen allemaal worden gebruikt om af te vallen omdat het eigenschappen heeft die de stofwisseling stimuleren, gewichtsverlies bevorderen en dagelijks kunnen worden gebruikt, maar in de juiste mate, zodat je jouw doelen kunt bereiken.

Als je echt wilt afvallen, maar nog steeds twijfelt over wat je moet doen en welke methoden je moet gebruiken? Lees in deze blog over de effectiviteit van 5 ingredienten die afvallen bevorderen en welke de 5 beste zijn.

1. Hibiscus
Hibiscus is een medicinale plant die kan worden gebruikt als thee om te helpen bij diëten voor gewichtsverlies, het is bekend dat het belangrijke eigenschappen bevat voor gezondheid en gewichtsverlies. Helpt bij het afvallen, want het is een geweldig diureticum en helpt ook bij het verbranden van vet. Omdat het diuretische eigenschappen heeft, wordt het ook gebruikt om constipatie te behandelen, wat je helpt af te vallen en de gezondheid van jouw maagdarmstelsel te verbeteren en colorectale kanker te voorkomen.
Hibiscus thee bevat stoffen die anthocyanen worden genoemd, een soort antioxidant die vetophoping helpt voorkomen. Dit komt doordat deze stoffen het productieproces van vetcellen vertragen.

Let op: Mag niet gedronken worden tijdens zwangerschap of borstvoeding.

2. Artisjok
De artisjok bevat een grote hoeveelheid vitamine B, vitamine A en mineralen, zoals ijzer, calcium en fosfor. Het bevat krachtige voedingsstoffen en hoge concentraties van een stof genaamd cynarine. Er zijn aanwijzingen dat het de spijsvertering kan bevorderen. Als je een infuus met de bladeren bereidt om op een lege maag in te nemen, zal het helpen om het vet dat zich in de buik afzet op te lossen. Volgens een overzichtsartikel in Plant Foods for Human Nutrition helpt cynarine de productie van gal te stimuleren, een natuurlijke stof die het lichaam helpt om vetten te verteren en voedingsstoffen uit voedsel te absorberen.

3. Kaneel
Kaneel is een veel voorkomende specerij die al duizenden jaren door veel culturen in de wereld wordt gebruikt. Het past goed in snoep, cake enz. Kaneel versnelt de stofwisseling, heeft antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen; door het effect op het reguleren van de bloedsuikerspiegel zit er minder insuline in het systeem waardoor het lichaam minder vet opslaat, dus het is mogelijk om te zeggen dat kaneel afslankt, op de een of andere manier. Het kan in thee of in verschillende recepten worden gebruikt.

4. Citroen
Citroen stimuleert de afscheiding van zoutzuur, dat verantwoordelijk is voor een fase van het spijsverteringsproces, het is geschikt voor degenen die niet dat opgeblazen gevoel in de buikstreek willen krijgen; het citroensap is ook rijk aan vitamine C en heeft structuur vergelijkbaar met maagzuren, waardoor het het lichaam kan stimuleren bij de productie van spijsverteringsenzymen, naast het stimuleren van de productie van gal, een vloeistof geproduceerd door de lever die verantwoordelijk is voor de vertering van vetten, bevestigt onderzoek de waarde van vitamine C als een belangrijk ingrediënt voor ontgifting en welzijn voor het hele lichaam, inclusief de huid.

5. Paardenbloem
Is een zeer voedzame plant en de belangrijkste componenten zijn vezels, vitamine A, B, C en D, eiwitten en mineralen, waaronder kalium. De paardenbloem is een plant vol essentiële voedingsstoffen, omdat het ook een bron van mineralen is en een verscheidenheid aan fytonutriënten, levert die een antioxiderende werking en de nodige ondersteuning bij het reinigen van het spijsverteringskanaal; heeft een diuretische werking, waardoor de retentie wordt verminderd van hulpvloeistof bij de behandeling van bijvoorbeeld spijsverteringsstoornissen, lever- en pancreas problemen en huidaandoeningen.

Het is belangrijk om te onthouden dat: Als je op zoek bent naar doeltreffend gewichtsverlies, weet dan dat je een gezond dieet moet volgen, vrij van koolhydraatrijk voedsel, vrij van geraffineerde suikers en geïndustrialiseerd voedsel, naast het uitoefenen van regelmatige fysieke activiteiten, zal het tal van voordelen opleveren door te helpen bij het ontgiftingsproces en dus voor gewichtsverlies.