Het menselijk lichaam is een complex systeem dat een strikte pH-balans handhaaft. Wanneer je een voedingsmiddel consumeert, verandert het na vertering en metabolisme in zuur of alkalisch. Volgens het alkalische dieet is één van de typische problemen van modern voedsel, dat voornamelijk bestaat uit verpakt, verfijnd en verwerkt voedsel, dierlijke eiwitten en suikers; het heeft de neiging een verzurend effect op het lichaam te hebben, met gevolgen voor de gezondheid zoals, bijvoorbeeld het risico op ontstekingsziekten en kanker. Vanuit dit oogpunt zou het logisch zijn om steeds vaker alkalische voedingsmiddelen te consumeren, omdat ze de pH van het bloed tot een alkaliteit kunnen brengen en daardoor het lichaam opnieuw in evenwicht kunnen brengen.

Onderstaand noemen we 5 alkalische vruchten die helpen om de bloed-pH te behouden en ook bijdragen aan het ontgiften van het lichaam, ontstekingsvlekken verminderen en over het algemeen weinig suikers bevatten, lees hieronder welke vruchten dit zijn.

1. Watermeloen
Watermeloen is een alkaliserend voedingsmiddel met een pH van 9,0. Het is ook een bron van vezels, bètacaroteen, lycopeen en vitamine C. Het heeft een watergehalte van 92% van zijn gewicht, waardoor het een diureticum is. Misschien vindt je de watermeloen speciaal om dorst te lessen en verfrissend tijdens een dubbele puntzuivering of ontgifting.

2. Avocado
Avocado kan gezien de eigenschappen als een echt geschenk van de natuur worden beschouwd. Het heeft de reputatie zeer calorisch te zijn, omdat het veel vetten bevat, maar in werkelijkheid zijn het goede vetten (inclusief Omega 3) en, indien evenwichtig gegeten, in gecontroleerde porties, draagt het niet bij tot gewichtstoename. Deze vrucht bevat ook mineralen, vitamines, antioxidanten en heeft een goede alkaliserende pH.

3. Citroen
Hoewel de meeste mensen denken dat citroen een zure vrucht is, produceert het na de spijsvertering alkaliteit. Citroenen hebben een pH-waarde van 9,0, waardoor ze één van de meest basische voedingsmiddelen zijn. Ze zijn rijk aan vitamines, mineralen, elektrolyten en antioxidanten die het lichaam en het immuunsysteem kracht, uithoudingsvermogen en gezondheid geven. Voeg het toe aan het water om een verfrissend drankje te creëren.

4. Appels
Appels, zoals de meeste vruchten, zijn alkaliserend en hebben nog steeds het voordeel dat ze het lichaam voorzien van vezels die essentieel zijn voor een goede darmwerking, en voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en andere stoffen die nuttig zijn voor het lichaam om gezond te blijven. Het ideaal zou zijn om ze te consumeren met de schil, het rijkste deel van voedingsstoffen, maar om ze in hun geheel te eten, is het erg belangrijk dat ze van biologische oorsprong zijn.

5. Ananas
Ananas behoort tot de groep van citrusvruchten en heeft ook een alkalische en zuiverende werking op het lichaam. Dat wil zeggen, het helpt om gifstoffen te verwijderen en de basis-pH van het bloed te behouden. Veel mensen denken dat ananas-achtige citroen uiteindelijk zuur is voor het lichaam (vanwege de smaak). Het heeft echter het tegenovergestelde effect op het bloed. Daarnaast is het een belangrijke bron van vitamine A en C en mineralen, zoals magnesium.

Vorig artikelLive Webinar Corona en Kanker donderdag 2 april 20:00 uur
Volgend artikelHoe tea tree etherische olie gezondheidsvoordelen kan opleveren