Voedsel heeft invloed op alle aspecten van het lichaam, inclusief een gebruinde teint. Het is een feit dat de consumptie van sommige items kan bijdragen aan het bereiken van een mooiere en duurzamere kleur. Bètacaroteen is de meest actieve en meest bioconversibele carotenoïde in het menselijk lichaam. Net als wortels hebben verschillende andere voedingsmiddelen deze stof, een antioxidant die, wanneer omgezet in vitamine A, actief werkt bij het herstel van de huid en helpt bij de vorming van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor het geven van de gebruinde huid.

Hieronder staan 4 voedingsmiddelen die bijdragen aan een betere bruining.

1. Tomaat
Tomaat bevat vitamine C, wat de opname van bètacaroteen in het lichaam verbetert; naast dat ze rijk zijn aan vitamine A, bevatten tomaten ook een goede hoeveelheid vitamine C. Dit voorkomt op zijn beurt niet alleen vroegtijdige veroudering omdat het een antioxidant is, maar verbetert ook de opname van bètacaroteen in het lichaam. Hiermee draagt het ook bij aan een gebruinde en gezonde huid.

2. Zoete aardappel
Het is een bron van vitamine A en vitamine C. Het bevat ook B-vitamines (voornamelijk vitamine B1 en B2), fosfor en ijzer. Het is één van de belangrijkste bronnen van koolhydraten, een essentiële voedingsstof voor energievoorziening en geeft een goddelijke kleur.

3. Donkere groene groenten
Het zijn bronnen van chlorofyl met een hoge concentratie aan B-vitamines, vitamine A en C, naast vitamine E, calcium en magnesium. Deze voedingsmiddelen dragen ook bij aan het behoud van de goudbruine huid.

4. Rode Bieten
Het is een vriend met een goede huidskleur en rijk aan betalaïne, een natuurlijk antioxidant. Deze groente bevat chemische verbindingen die bloedstolsels en kanker kunnen voorkomen.

Naast de dagelijkse consumptie van deze voedingsmiddelen, is het ook belangrijk om minimaal 2 liter vocht per dag te consumeren om de hydratatie verder te stimuleren o.a. met natuurlijk vruchtensap, kokoswater of kruidenthee maar ook met gewoon kraanwater; na een uitgebalanceerd dieet is het gemakkelijk om een mooie en uniforme kleur te krijgen, zonder te vergeten je lichaam te scrubben.

Foto: Louis Hansel
Vorig artikelWaarom vijgen niet alleen lekker zijn maar ook gezond
Volgend artikelLive Webinar Corona en Kanker donderdag 2 april 20:00 uur