Adaptogenen zijn krachtige kruiden die geconsumeerd worden als supplementen om het lichaam te helpen weerstand te bieden aan allerlei soorten fysische, chemische of biologische stress.

Het helpt ook om de afgifte van cortisol, die in stresssituaties opgesteld en langdurig invloed op het fysiologische lichaam te verminderen. Tevens helpt het ook om de reactie van het lichaam op stress te versterken en vermoeidheid van het lichaam tegen te gaan.

Lees hier meer informatie over enkele adapatogene planten en hun effecten.

Ginseng
Ginseng heeft positieve effecten in de strijd tegen stress en vermoeidheid. Met verschillende soorten zoals Aziatische White, en Amerikaanse Rode ginseng in staat is om het immuunsysteem te stimuleren en energie te verhogen, het bevorderen van vitaliteit. Het helpt ook bij processen zoals gewichtsverlies, omdat het werkt als een natuurlijke eetlustremmer.

Rhodiola rosa
Rhodiola rosa staat bekend als een krachtige manier om het emotionele stress te bestrijden, vermindert vermoeidheid en spierpijn. Het heeft ook andere voordelen, zoals verhoogde concentratie en in dagelijkse activiteiten en verbeterd fysiek uithoudingsvermogen.

Peruaanse maca
De Peruaanse Maca (Lepidium meyenii), staat bekend om het evenwicht te helpen en verbetert het endocriene systeem, vaak gebruikt als een natuurlijk alternatief voor hormoonvervangende en verbetering, het stimuleert de productie van oestrogeen, het verlichten van de symptomen voor vroegmenopauze en postmenopauze. Het werkt ook door het stimuleren van libido en weerstand.

Ashwagandha
Ashwagandha verbetert de schildklierfunctie, verlicht bijnier vermoeidheid, de bestrijding van stress en angst, balanceert de suikerspiegel in het bloed. Ashwagandha is mild, niet-stimulerend, kan de slaap helpen verbeteren en chronische gewrichtspijn verminderen.

Wanneer adaptogenen te consumeren
De opname van adaptogenen in de vorm van suppletie, moet in tijdens stressmomenten geconsumeerd worden, om de bijnier en het zenuwstelsel bij te staan.

Vorig artikelLinzen in plaats van bruine bonen
Volgend artikelMango kaneel compote