Rode klei is een krachtig mineraal dat rijk is aan ijzer en koper, essentiële eigenschappen bij cellulaire ademhaling. Het belangrijkste kenmerk is om extreem soepel te zijn. Het resultaat is een gerevitaliseerde huid met frisheid en helderheid zonder vettigheid en zacht. Geleidelijk gebruik helpt de expressie lijnen te verzachten.

Klei wordt al lang gebruikt in schoonheids- en gezondheidsbehandelingen. Klei is rijk aan mineralen en sporenelementen, zoals ijzer, aluminium, magnesium, calcium en anderen. Er zijn verschillende soorten klei die verschillen in hun elementen en kleuren; onze focus ligt vandaag op rode klei.

De verschillende soorten klei staan al vele jaren bekend en hebben tal van voordelen en verschillende soorten gebruik. Met name rode klei, die op verschillende manieren helpt. Het helpt niet alleen het gezicht, maar het hele lichaam gezonder en jonger te zijn. Het is goedkoop, het is super gemakkelijk te vinden, dus het is geweldig voor het maken van thuisbehandelingen. De rode klei is rijk aan ijzeroxide, koper, ,, silicium, onder anderen. Al snel genereert het voordelen voor haar en huid. En deze mineralen zijn uiterst belangrijk, waardoor klei een uiterst heilzame en nuttige stof is voor een levendiger huid en haar.

Lees hieronder hoe je rode klei kunt gebruiken om je huid mooi en gezond te maken:

1. Gezichtsmasker
Plaats in een bakje een eetlepel rode klei en voeg geleidelijk mineraalwater of gefilterd water toe. Meng met een spatel tot een pasta. Breng een laag van het masker aan op het gereinigde gezicht en laat het inwerken tot het volledig droog is (ongeveer 20 minuten); goed uitspoelen.

2. Gezichtsscrub
Bevochtig de huid met water en neem wat kleipoeder met een beetje havermout en maak dit tot een pasta; wrijf dit goed over je gezicht met zachte en cirkelvormige bewegingen. Spoel vervolgens grondig totdat alle overtollige pasta is verwijderd.

3. Lichaamsmasker
Plaats in een container rode klei en rozenwater of een ander vloeibaar middel naar keuze in voldoende hoeveelheid om het gewenste gebied te bedekken. Met een 1:1 verhouding; één maat vloeistof voor elke maat rode klei. Meng met een spatel tot een homogene pasta en wrijf je lichaam in met cirkelvormige bewegingen. Spoel vervolgens af en gebruik een vocht inbrengende lotion/olie op het lichaam.

4. Voetenscrub
Plaats in een container een eetlepel rode klei en een eetlepel baking soda en voeg geleidelijk water toe. Meng met een spatel tot een pasta. Breng een klein deel aan op de vochtige en goed schoongemaakte voet. Masseer het totdat je het gewenste resultaat bereikt. Verwijder het product met veel water. Als je de procedure liever wilt herhalen: het is raadzaam om dit driemaal per week te gebruiken.

Het is opmerkelijk dat:
Omdat het een product van natuurlijke oorsprong is, kan de rode klei soms tijdelijk roodheid veroorzaken. Deze intensiteit kan variëren afhankelijk van de gevoeligheid van elke persoon.

Foto: Raphael Lovaski
Vorig artikelGroe­ne smoot­hie
Volgend artikelCorona geeft een impuls aan het stoppen met roken