Een zeer gewild en onmisbaar ingrediënt in de keuken; appelazijn is essentieel bij het bereiden van gerechten en is altijd aanwezig in zelfgemaakte trucs voor het reinigen met zelfgemaakte oplossingen. Wat je misschien niet weet, is dat het product naast het verbeteren van de gezondheid, appelazijn ook esthetisch kan worden gebruikt om de huid en het haar te behandelen. Het grootste voordeel van appelazijn is dat het ontstekingsremmende en schimmelwerende eigenschappen heeft en zelfs helpt de PH van de huid en het haar in balans te brengen. Appelazijn helpt ook om de pH van het lichaam te reguleren, bevordert de eliminatie van gifstoffen en geeft een gevoel van welzijn dat bijdraagt aan de schoonheid en gezondheid van de huid en het haar.

Hieronder zijn enkele manieren om appelazijn in je schoonheidsroutine op te nemen:

1. Voor het reinigen van de hoofdhuid
Appelazijn heeft natuurlijke schimmelwerende eigenschappen die kunnen helpen schilfers van de hoofdhuid als gevolg van roos te verwijderen. Meng gewoon één eetlepel appelazijn in een glas warm gefilterd water. Spray dit mengsel over het haar na het wassen en breng vervolgens de behandelingscrème aan, streng voor streng. Laat vijf tot tien minuten intrekken met een handdoek die in warm water is bevochtigd. Spoel aan het einde alles af met water met verdunde azijn.

2. Om de gezichtshuid schoon te maken
Appelazijn balanceert de PH van de huid en werkt als een samentrekkend middel. Gebruik de mix van “half applelazijn, half water” als een tonicum voor je dagelijkse hydraterende ritueel. Het aanbrengen van appelazijn op het gezicht kan ook helpen bij de behandeling van acne door op te treden tegen de bacteriën die het probleem veroorzaken. Bovendien helpt appelazijn om olie van de huid te verwijderen en de poriën te ontstoppen.

3. Om droog haar glans te geven
Appelazijn balanceert de pH van het haar en geeft het ook glans. Omdat de pH van de azijn laag is (zuur), variërend tussen 2,5 en 3,5, helpt het om de haarschubben samen te trekken, de lokken af te sluiten en een goede hydratatie te behouden is één lepel appelazijn al genoeg. Nadat het haar is gewassen en geconditioneerd, breng je het mengsel aan, verwijder overtollig water en spoel niet, laat het op natuurlijke wijze drogen. Doe dit wanneer je haar saai en dof voelt.

4. Om het lichaam te ontgiften
De consumptie van appelazijn dwingt het lichaam om gifstoffen en opgehoopte residuen te verwijderen die vochtretentie kunnen veroorzaken; die gewichtstoename veroorzaakt evenals andere gezondheidsproblemen. Een andere reden waarom appelazijn effectief is, is omdat dit product rijk is aan organische zuren die de eetlust helpen onderdrukken; wat helpt om overmatig calorieverbruik te voorkomen. Bovendien bevat het enzymen die het metabolisme helpen versnellen en gemakkelijker vet verbranden.

Onthoud dat:
Appelazijn moet worden geconsumeerd verdund met water, omdat het erg zuur is en schadelijk kan zijn. Zuurgraad kan het tandglazuur beschadigen omdat het zeer schurend is. Het wordt aanbevolen om je tanden niet te poetsen tot 30 minuten na het consumeren van appelazijn.

Vorig artikel5 simpele superfoods die het verschil zullen maken in je dagelijks dieet
Volgend artikelDoorbraak: Parkinson tremors blokkeren zonder hersenoperatie