Hydratatie, regeneratie, vitaliteit, antioxiderende werking … dit zijn slechts enkele van de voordelen van Aloë Vera, dat de meeste van zijn voedingsstoffen in de pulp concentreert en gemakkelijk te vinden is op straatmarkten of thuis wordt gekweekt, omdat het niet speciale zorg nodig heeft.

Je hoort bijna nooit over de voordelen die Aloë Vera je haar kan bieden, maar weet je hoe je Aloë Vera in je haar moet gebruiken? Dit superkrachtige ingrediënt wordt al lange tijd gebruikt in natuurlijke cosmetica en ook in de meest uiteenlopende formules van shampoos en conditioners, maar om de gewenste effecten te verkrijgen, is het noodzakelijk om te weten hoe je de Aloë Vera op het haar moet gebruiken, anders is het resultaat misschien niet zoals het hoort.

Hier zijn enkele manieren om Aloë Vera in je haar te gebruiken en ook alle voordelen die het voor je haar kan hebben!

1. Behandeling van haaruitval
Aloë Vera helpt bij de aanmaak van collageen en helpt daarom haarstrengen op de hoofdhuid beter te fixeren. Omdat het mineralen en water bevat, versterkt het bovendien de hele draad, waardoor het sterker en minder broos wordt.

Hoe te gebruiken: voeg 2 eetlepels Aloë Vera-gel toe met 2 eetlepels kokosolie, meng goed en breng aan op al het haar. Laat 10 tot 15 minuten intrekken en verwijder dan met koud water en shampoo. Dit proces mag slechts één keer per week worden herhaald.

2. Stimuleert de haargroei
Aloë Vera heeft enzymen die helpen bij het verwijderen van dode cellen van de hoofdhuid, en is bovendien een geweldige bron van hydratatie en mineralen voor het haar en de hoofdhuid. Op die manier groeit het haar sneller en sterker.

Hoe te gebruiken: voeg 2 eigeel toe met 2 tot 3 eetlepels gel in de Aloë-bladeren, meng goed en breng het aan op het haar, zorg ervoor dat de wortels goed bedekt zijn. Wacht 5 minuten en verwijder met koud water en was met jouw eigen shampoo.

3. Anti-roos behandeling
Aloë Vera is niet alleen uitstekend in het versterken van haar, maar werkt ook op de hoofdhuid, verdrijft bacteriën en vetafzettingen die de haarzakjes belemmeren en is zeer effectief bij de behandeling van roos en seborroe, die, indien niet op tijd behandeld, onvermijdelijk tot haarverlies zal leiden.
De componenten van Aloë Vera stimuleren de haarregeneratie en voeding, wat haarherstel bevordert.

Bij het verkrijgen van pulp of Aloë-sap is de meest correcte manier om het op de volgende manier toe te passen; het over het hoofd uitsmeren en het een beetje te masseren, zodat het zowel het haar als de hoofdhuid binnendringt. Laat 20 minuten intrekken. Normaal wassen en spoelen.

4. Versterkt het haar
Aloë Vera helpt haarstrengen te versterken, omdat het rijk is aan mineralen, vitamines en vocht inbrengende stoffen. Het maakt de lokken minder broos en glanzender. Naast alle ongelooflijke voordelen waar we het hierboven over hebben, is Aloë Vera nog steeds perfect voor het aanvullen van water en voedingsstoffen in alle haartexturen. Met andere woorden, het is ideaal voor diegenen die van dat droge aspect af willen en de vitaliteit, glans en zachtheid van de lokken willen herstellen. Alsof dat nog niet genoeg is, is het nog steeds rijk aan vitamine A, C, E, B1, B2, B3, B6, B12 en B13, 20 mineralen, 18 aminozuren en andere stoffen die een versterkende en tevens krachtige verjonging van het haar kunnen bevorderen.

Hoe te gebruiken: voeg 2 lepels honing toe met 2 tot 3 eetlepels Aloë Vera gel, meng goed en breng het aan op het haar, zorg ervoor dat de wortels goed bedekt zijn. Wacht 5 minuten en verwijder met koud water en shampoo.

Vorig artikelPubliek-private samenwerking voor gezond stedelijk leven
Volgend artikel5 manieren om je leven gezonder en gelukkiger te maken