Zomer; voor de liefhebbers van dit seizoen brengt het warmste seizoen van het jaar langere, mooie en zonnige dagen om buiten te genieten. De zomer is ook de tijd van het jaar dat we onze hydratatie constant moeten aanvullen, anders raken we uitgedroogd en onwel. Er zijn enkele manieren om deze hydratatie up-to-date te houden door middel van ons eten en bepaalde dingen te doen om te genieten van één van de leukste seizoen van het jaar, blijf lezen als je meer daarover wilt weten:

1. Consumeer fruit dat rijk is aan water
Is er een betere tijd dan de zomer? Tijd om naar het strand of het zwembad te gaan en op alle mogelijke manieren af te koelen, vooral iets kouds drinken. Maar naast de koude drankjes eten we ook graag, toch? En niets beters dan verfrissend fruit dat net uit de koelkast komt om ons ook af te koelen. Fruit zoals ananas, peer en watermeloen zijn bijvoorbeeld rijk aan water, bevatten veel vitamines, mineralen en vezels en bevatten weinig calorieën en zijn uitstekende opties voor diegenen die willen afvallen en het lichaam willen ontgiften.

2. Drink antioxidanten thee
Het drinken van thee kan veel voordelen opleveren en het lichaam veel voordelen bieden, afhankelijk van het ingrediënt dat bij de infusie wordt gebruikt, zoals de anti oxiderende werking. Hibiscus thee, groene thee en gember hebben een effect dat helpt bij het neutraliseren van de hoge productie van in het lichaam aanwezige onstabiele moleculen die onder meer voortijdige huidveroudering kunnen veroorzaken.

3. Veel water drinken
Ons lichaam kan niet leven zonder water (dat weten we allemaal), maar we kunnen ook rekenen op grote voordelen van water in ons lichaam om het er mooier uit te laten zien. Eén van de voordelen die drinkwater met zich meebrengt, zijn de grootste vrouwelijke verlangens, zoals haar en nagels altijd gehydrateerd en mooi houden. Een ander voordeel van water is dat het helpt om gifstoffen te verwijderen via zweet en urine, waardoor je lichaam schoon wordt. Zelfs gifstoffen die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van cellulitis is nu het ideale moment om ze te verwijderen. Houd altijd een flesje water bij je. Dan zul je zien dat de gewoonte zonder veel moeite geleidelijk in je routine is geïntroduceerd.

4. Gebruik thermaal water op het gezicht
Veel water drinken is gebruikelijk, maar het kleine geheim zit in het thermale water. Rijk aan minerale zouten en sporenelementen, zoals zink, calcium, magnesium, ijzer en selenium. Ze hebben een ontstekingsremmende en helende werking en helpen de huid te hydrateren, te kalmeren en in evenwicht te brengen.

Vooral nuttig in de zomer, het thermale water is verkrijgbaar in spuitvorm en kan gemakkelijk overal mee naartoe worden genomen. Gewoon op het gezicht sprayen om de frisheid, het kalmerende effect en zelfs de vermindering van de poriën te voelen.

Vorig artikelWat is gluten?
Volgend artikelCocktails zonder alcohol