Wist je dat, naast de voordelen van het drinken van thee, veel van hen lokaal kunnen worden gebruikt, zowel op de huid als het haar? Velen van hen hebben ongelooflijke voordelen om de haargroei te helpen, de vettigheid van de huid te verminderen en striae en cellulitis te voorkomen en te behandelen.

Eén van de grote voordelen van het gebruik van thee bij de esthetische behandeling is het feit dat ze 100% natuurlijk zijn, geen contra-indicaties hebben en nog steeds veel goedkoper zijn dan bepaalde crèmes en andere cosmetica.

Lees op deze blog hoe deze 3 theesoorten voordelen kunnen hebben voor jouw huid.

1. Groene thee
De stoffen in groene thee helpen de bacteriën af te weren die puistjes veroorzaken, naast het verminderen van ontstekingen. Groene thee vermindert ook de kans op een droge huid, jeuk en contactallergieën. Bekend om zijn rijk aan antioxidanten, heeft groene thee ook catechine epigallaat als een essentiële chemische component, een antioxidant die kan helpen in geval van huidvlekken door cellulaire processen te blokkeren die leiden tot hyperpigmentatie. Groene theebladeren bevatten ook galluszuur en ellaginezuur, die het uiterlijk van de huid in het algemeen helpen. Vanwege de flavonoïden die aanwezig zijn in de samenstelling, vermindert groene thee, bij topische of orale toediening. nadelige effecten op de huid door blootstelling aan Uv-stralen: huidbeschadiging, erytheem- en lipidenperoxidatie, roodheid, evenals het risico op huidkanker, die ook is verminderd.

Hoe groene thee op je gezicht te gebruiken
Om de huid te behandelen met groene thee, maak je de thee eenvoudig met het kruid en breng je aan met katoen watten. Als je een theezakje gebruikt, leg je het gewoon nat, direct op de huid. Groene thee is ook uitstekend voor het bestrijden van wallen onder de ogen. Laat het groene theezakje een paar minuten in de vriezer liggen en breng het een paar minuten op je ogen aan, totdat de zwelling is verminderd.

2. Rozenbloembladthee
Thee met rozenblaadjes bevat een interessante eigenschap waarmee we rekening moeten houden: het gehalte aan antioxidanten, met name catechinen polyfenolen en vitamine C, een voedingsstof die het immuunsysteem van het menselijk lichaam versterkt en verbetert, waardoor het beter is uitgerust om te vechten tegen virussen en bacteriën die het lichaam aanvallen en die ook kunnen helpen bij het verstevigen van de huid, bij de behandeling van huidinfecties en die verschillende andere eigenschappen bevatten.

Hoe rozenthee op je huid te gebruiken
Plaats de rozenblaadjes in een glazen kom, voeg twee kopjes kokend water over de bloemblaadjes en dek af; laat 30 minuten rusten. Plaats vervolgens een doek over de glazen kom en giet de rozenthee over naar een theepot; laat de vloeistof in de pot en de bloemblaadjes op het doek. Bewaar de pot rozenthee in de koelkast totdat je klaar bent om hem te gebruiken. Je kunt je favoriete crème met de rozentheeblaadjes mengen en dagelijks op je huid aanbrengen, dit helpt de pH-balans van je huid te behouden.

3. Zwarte thee
Zwarte thee is één van de meest geconsumeerde thee ter wereld, meer geoxideerd dan groene of witte thee en met een intensere smaak, het is rijk aan antioxidanten die werken voor alle cellen, ze voorkomen overmatige oxidatie, waardoor betere cellulaire oxygenatie mogelijk is, en bijgevolg blijven de cellen langer gezond. Zwarte thee bevat ook een speciaal ingrediënt: cafeïne. Cafeïne is extreem rijk aan ontstekingsremmende eigenschappen, vermindert oneffenheden en helpt sommige tekenen van vermoeidheid te voorkomen. Neem deze ochtendthee om je energie te stimuleren.

Hoe zwarte thee op de huid te gebruiken
Doe het zakje of de zwarte theeblaadjes in een kop kokend water, dek af en laat minstens 5 minuten staan. Breng met gaas of katoen watten rechtstreeks op je huid aan. Laat het een paar minuten intrekken en spoel daarna je gezicht.