Brandnetel is een bekende plant in de volksgeneeskunde; van oorsprong uit Europa, wordt het gebruikt als een natuurlijke remedie vanwege eigenschappen zoals B-vitamines, mineralen zoals calcium en ijzer, naast bètacaroteen. Al deze kenmerken kunnen je helpen bij het oplossen van gezondheidsproblemen en kunnen worden geconsumeerd in de vorm van thee en kruidengeneeskunde of worden gebruikt als voedingssupplement met sensationele eigenschappen voor de gezondheid.

Naast zijn voedingskwaliteiten kan het ook in de keuken worden gebruikt (bijvoorbeeld ter vervanging van spinazie of waterkers); brandnetel is een geweldige aanvullende behandeling die het haar helpt versterken:

Lees hieronder hoe je brandnetelthee gebruikt om je haar sterk en gezond te maken

1. Stimuleer de haargroei
De rijkdom aan minerale zouten is een echt geschenk voor de hoofdhuid: de brandnetel helpt de microcirculatie van de hoofdhuid te reactiveren, versnelt de groei en versterkt het haar. Gebruikt in poedervorm vermengd met water, is het een uitstekend haarmasker. Laat 30 minuten intrekken en was daarna met shampoo.

2. Anti-roos behandeling
Met een droge hoofdhuid kan roos verschijnen en je lokken vervuilen. De brandnetel is ideaal voor het reinigen van de hoofdhuid en onzuiverheden en het verminderen van roos. Het drinken van brandnetelthee kan ook helpen haaruitval te bestrijden, aangezien ijzer kan helpen bij de circulatie van de hoofdhuid, waardoor de haargroei wordt gestimuleerd. Het zal ook helpen bij een onbalans van talg (de olie die je poriën produceren) die een verschil kunnen maken als je last hebt van roos of een droge hoofdhuid. Breng het aan op je haar nadat je het hebt gewassen met je gebruikelijke shampoo; herhaal deze procedure regelmatig en beetje bij beetje zul je de resultaten zien.

3. Om haaruitval te bestrijden
Hoewel er geen wondermiddel is om kaalheid te bestrijden, is brandnetel een stimulans voor de hoofdhuid en de wortels. Deze actie helpt de haarwortels te versterken, haaruitval te verminderen, de hoofdhuid te verstevigen en een zeer volumineus haar te behouden. Gezien al de voordelen is het haar veel sterker als je de brandnetel regelmatig gebruikt. Het grote geheim van deze plant ligt echter niet alleen in het feit dat het rijk is aan vitamines en mineralen, maar ook omdat het een krachtige bron van hydratatie is.

Zo bevordert het bij het reinigen en hydrateren van het haar, de toename van het volume en de kwaliteit van nieuwe haren die groeien. Daarom ziet het haar er na slechts een week gebruik veel gezonder uit. Na een maand heeft de persoon al ongelooflijke haarlokken.

NOTE: Er moet rekening worden gehouden met enkele voorzorgsmaatregelen: de verse bladeren van de plant kunnen irritatie veroorzaken bij contact met de huid, dus het is de moeite waard om de aandacht te verdubbelen bij het hanteren, gebruik handschoenen en was ze goed onder stromend water. Hoe frisser het blad, hoe groter de kans op allergie. Om de infusie te maken, kunnen droge bladeren ook worden gebruikt.
Foto: Mareefe
Vorig artikel5 gezonde en verfrissende drankjes voor de warme dagen
Volgend artikelNeerslachtiger, meer slaapproblemen en gedachten aan de dood door corona