Van mediterrane oorsprong lijkt Salie op kruiden zoals basilicum, rozemarijn, tijm, oregano, lavendel en zelfs munt. Deze vallen allen in de groep Lamiaceae, bladeren die kunnen handelen met medicinale principes en gunstig zijn voor het voorkomen van diverse ziekten.

Kruiden kunnen de eigenschappen van een maaltijd verder optimaliseren, en salie is een van de bondgenoten die maar heel weinig mensen toegeven aan functionaliteit. Specerijen kunnen helpen innoveren in de smaken van het menu, maar kunnen ook de immuniteit en het uithoudingsvermogen verbeteren.

Een grondige analyse van de eigenschappen van Salie is essentieel omdat de bladeren niet alleen voor de gezondheid, maar ook voor de lijn kunnen dienen in het geval van mensen die aan het diëten zijn voor gewichtsverlies. Begrijpen waar deze plant voor is, kan een belangrijk initiatief zijn om voordelen te verkrijgen van Salie, vaak voor een goede vorm en gezondheid.

Zijn ontstekingsremmende en antioxiderende werking, beide erg handig voor de balans in het functioneren van het hele organisme. De voordelen van Salie kunnen aspecten bereiken die we ons nauwelijks voorstellen, dus als je weet hoe je het beste kunt toepassen, kun je de effecten ervan verder optimaliseren.

Als een bron van fenolische flavonoïden, luteoline en vele andere voedingsstoffen, wordt Salie gebruikt als een natuurlijke remedie voor de behandeling van verschillende aandoeningen (zoals reuma), de behandeling van Alzheimer, aromatherapie, onder anderen.

Eigenschappen en voordelen
Salie is een krachtige slijmoplossend middel en “verborgen hoestdrankmiddel” – als je gedurende 7 dagen Salie thee inneemt, zul je zien dat er snel verbetering optreedt. Dus als je verkouden bent, neem dan Salie, zowel in de vorm van thee als inademing (een beetje thee gemengd met zoutoplossing) is een geweldige hulpbron in gevallen van bronchitis, rhinitis en soortgelijke processen, indien gebruikt in een verdamper of inhalator, bijvoorbeeld).

Deze plant is vooral krachtig voor vrouwen om problemen met de menstruatiecyclus (amenorroe – gebrek aan menstruatiecyclus of dunne menstruatie – en menstruatiepijn) en de menopauze (het vermindert de opvliegers en andere kwalen van deze fase van het leven). Dit specifieke effect is afgeleid van enkele van de flavonoïden die Salie bevatten, die helpen het hormonale systeem in balans te houden.

Het is ook Salie die ons kan helpen, vrouwen, wanneer we vocht (van hormonale oorsprong) behouden, wanneer de bloeddruk hoog is en hoofdpijn die gepaard gaat met hormonale onevenwichtigheden. Een zitbad met Salie thee is vooral effectief in gevallen van cystitis en ongemakkelijke vaginale droging.

Salie thee
Een handvol verse bladeren is genoeg om een liter thee te maken – giet, dat wil zeggen, kook de bladeren niet, maar doe ze in het kokende water, zet het vuur uit, dek ze af en laat ze gedempt gedurende ongeveer 10 minuten voordat je ze drinkt. Een kopje thee wordt gemaakt met 4 salieblaadjes, is de goede dosis. Neem maximaal 4 kopjes per dag.

Vanwege de effecten op hormonale balans, wordt Salie niet aanbevolen voor zwangere vrouwen.

Het Salie-bad is ook een geweldige ontspannend en, bij het ontbreken van salieblaadjes, kunt u een paar druppels etherische olie gebruiken voor dit doel.

Salie is ook uitstekend geschikt voor het energiezuinig reinigen van omgevingen en voor het verbeteren van de stemming. Om dit te doen, verbrand een droge tak van Salie met zijn bladeren, en loop ermee door het huis. Er wordt gezegd dat boze geesten zich verwijderen van het huis dat Salie als een roker gebruikt. En bovendien het aroma is heerlijk.

- Advertisement -