Maak kennis met ontelbare voordelen van vitamine C voor de huid en laat je verrassen. Recente onderzoeken bewijzen dat vitamine C verbazingwekkende effecten heeft, niet alleen op het versterken van het immuunsysteem, maar ook op de huid.

Talloze voordelen van Vitamine C
Vitamine C, gebruikt in huidcreme, is zeer antioxidant en bestrijdt vrije radicalen. Dit betekent dat het op de lange termijn een aanzienlijke actie heeft om rimpels en fijne lijntjes te verminderen.

Het heeft ook een verbazingwekkende actie in de behandeling van oneffenheden, het verenigen van de toon van de huid en het elimineren van vlekken zoals melasma’s, acné en zonnevlekken.

Het dient ook als een natuurlijk zonnescherm omdat het de huid tegen ultraviolette stralen beschermt. Vitamine C heeft ook de kracht om de huid te hervormen, omdat het de productie van collageen- en elastinevezels bevordert.

Hoe te gebruiken
Crèmes die rijk zijn aan vitamine C moeten eenmaal daags worden gebruikt op een schone huid. Bij anti-rimpelbehandelingen wordt de crème niet alleen op het gezicht aangebracht, maar ook op de nek en gebieden waar de weersaanduidingen ook zichtbaar zijn. Over het algemeen kunnen ze ook worden toegepast als nachtcrème, maar er zijn specifieke nachtcrèmes op de markt die kunnen worden gebruikt voor een behandeling van diepere vlekken en/of rimpels.

De crèmes kunnen continu of gedurende een specifieke tijdsperiode worden aangebracht. Als het bijvoorbeeld wordt gebruikt om zonnevlekken te behandelen, kan de behandelingsduur beperkt zijn tot een paar maanden totdat de vlekken vervagen of verdwijnen.

Topische toepassing; hoewel het meest effectief in schoonheidsbehandelingen, kan het altijd worden aangevuld met de consumptie van rijk voedsel en vitamine C, zoals citrusvruchten.

Je kunt ook tabletten of bruistabletten met vitamine C (verkrijgbaar in apotheken en drogisterijen) gebruiken om ervoor te zorgen dat je de voldoende dagelijkse hoeveelheid binnenkrijgt.

Zelfgemaakt vitamine C-masker
Om te hydrateren, oneffenheden te verlichten en expressie-rimpels te verbeteren, kunt je een heel eenvoudig, zelfgemaakt masker gebruiken: een bruisende vitamine C-tablet, een eierdooier en een lepel honing; voeg de eierdooier en honing toe, klop goed en voeg het eerder opgeloste bruistablet toe aan een lepel water. Breng het geheel aan op het gezicht, laat het 15 minuten inwerken, verwijder het met lauwwarm water en smeer je huid in met de gebruikelijke moisturizer.

- Advertisement -