Bekend als gotu-kola in de Indiase cultuur, is centella asiatica rijk aan saponinen (ook wel triterpenoïden genoemd), glycosiden die de plant een groot deel van zijn voordelen geven.

Traditioneel wordt centella asiatica gebruikt om de bloedsomloop te verbeteren, huidproblemen (zoals wonden en psoriasis) te behandelen, hersenfuncties te versterken, haaruitval te bestrijden en angst en stress te verminderen.

Op grote schaal gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde en al bekend om zijn gewichtverlagende en verstevigende huidvermogens, is de centella asiatica een uitstekende optie als hulpmiddel bij de bestrijding van cellulitis.

Wat zijn de eigenschappen van deze plant?
Het heeft drainerende kracht, dat wil zeggen, elimineert vocht en toxines, daarom is het gewichtsverlies dat kan worden opgemerkt met het gebruik ervan te wijten aan de eliminatie van vocht, hoewel de centella asiatica geen vetten verwijdert.

  • Het verbetert de microcirculatie en elimineert vocht die het vreselijke effect van “sinaasappel” op de huid veroorzaken met cellulitis, vanwege het zwellende en ontstekingsweefsel;
  • Het versterkt ook de bloedvaten, het voorkomen en behandelen van problemen van de bloedsomloop, met inbegrip van deze, spataderen en gewicht in de benen;
  • Het verhoogt de productie van collageen. Het is een geweldige genezing en geeft meer stevigheid aan de huid, wat essentieel is voor diegenen die willen afvallen en in vorm willen blijven.

Hoewel cellulitis multifactorieel is, dat wil zeggen dat er geen enkele oorzaak is voor het begin van de aandoening, kunnen we zeggen dat het wordt gevormd wanneer kleine bloedvaten (bekend als haarvaten) fragiel worden en het vocht in het binnenste ervan kan ontsnappen. Wanneer dit gebeurt, neemt de druk in de weefsels toe, wat uiteindelijk de lymfatische afvoer van overtollig vocht belemmert. Naarmate deze overtollige vocht zich ophoopt, beginnen vetcellen samen te klonteren en wordt aderlijke terugkeer moeilijk, dat wil zeggen, de terugkeer van bloed naar het hart.

Hoe kan centella asiatica consumeren?
Men kan Aziatische centella als thee bereiden, die wordt verkocht in huizen die zijn gespecialiseerd in natuurlijke producten of apotheken. Deze thee kan de hele dag tijdens de maaltijd worden ingenomen.

Centella asiatica wordt ook verkocht in capsules, die 2 per dag moeten worden ingenomen. Na een tijdje, vooral wanneer de resultaten al zichtbaar zijn, kunt je het verminderen tot één capsule per dag, gewoon om de voordelen van Aziatische centella en cellulitis onder controle te houden!

Centella asiatica is een prima hulpmiddel, maar het moet worden gecombineerd met een uitgebalanceerd dieet en, heel belangrijk, een routine van fysieke activiteiten, bij voorkeur aerobics, die genoeg calorieën verbrandt en het hele lichaam ontgift. En de resultaten zullen snel zichtbaar zijn, waardoor je je veel gelukkiger voelt!

Vorig artikelNieuwe online serie Levensliedjes maakt psychische problematiek onder jongeren bespreekbaar
Volgend artikelTwee derde kankerpatiënten wil gevaccineerd worden tegen corona