Wat dacht je van een gezonde bananencake, glutenvrij en lactosevrij, gemakkelijk te maken en heerlijk? Profiteer van de bananen die in jouw fruitschaal rijpen om deze uitvinding te implementeren.

Ingrediënten
• ¾ kop rijpe bananen (ongeveer 3 bananen) + 1 banaan om te versieren;
• 1½ kopje havermout;
• 15 zaadloze dadels;
• 3 eetlepels citroensap (ongeveer 2 eenheden);
• ½ eetlepel bake-in-soda;
• ½ theelepel bakpoeder;
• 1 theelepel gemalen kaneel;
• ½ kop kokosmelk;
• ¼ kopje water.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180ºC en vet een Engelse cake in. Klop in een mixer of processor de bananen en meet 3/4 kopje. Breng de bananenroom terug naar de processor, voeg de dadels (of rozijnen), melk, citroen en water toe en sla dit geheel tot room is verkregen. Voeg in een middelgrote kom de droge ingrediënten, bakpoeder en bake-in-soda toe en meng. Snijd de banaan die je gaat gebruiken om te versieren zoals jij dat wilt. Giet de vloeistoffen over de droge cake en met behulp van een spatel met bewegingen van onder naar boven. Het bakpoeder begint te reageren met de citroen en het deeg zal beginnen te groeien. Overdracht naar de ingevette vorm, versier met de banaan zoals je dat wilt. Bak gedurende 50 tot 60 minuten tot de cake lichtbruin is, steek een tandenstoker in het midden van het deeg en voel of de cake droog is. Wacht tot de cake is afgekoeld om uit te serveren en versier deze met de gesneden banaan.