Dit recept is ideaal als je trek in iets lekker hebt maar niet zoveel tijd hebt om te koken. Het is lekker, voedzam en helemaal niet moeilijk te bereiden.

Ingrediënten (voor 10 muffins)
• 2 eetlepels lijnzaadmeel
• ½ kopje sorghummeel
• ½ kop kikkererwtenmeel
• ½ kopje amandelmeel
• ½ kop kokosnotensuiker
• 1 theelepel kaneel poeder
• 4 eetlepels kokosolie
• 1 theelepel appelciderazijn
• 1 kop amandelmelk
• 1 geraspte appel
• 1 eetlepel bakpoeder
• Amandelvlokken voor garnering

Bereidingswijze
Meng in een kom de bloem, kaneel en suiker. Voeg de olie, appelciderazijn, amandelmelk en geraspte appel toe. Meng het geheel totdat een gladde en romige massa is ontstaan. Voeg ten slotte de bakpoeder toe en meng deze goed. Giet het deeg in 10 individuele muffin vormpjes en voeg de amandelvlokken toe aan de topping. Bak in de voorverwarmde oven op 180° gedurende 30-40 minuten of totdat je de tandenstoker steekt en er schoon uitkomt. Laat de muffins afkoelen en serveer deze!

Vorig artikelWeten wat werkt: preventie van gehoorschade
Volgend artikelZoektocht naar vernieuwende aanpak voorkomen drugsgebruik