Zelf een Vanillecrème met frambozensaus maken?
Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke Vanillecrème met frambozensaus op tafel. Bekijk hier de ingrediënten en bereidingswijze!

Ingrediënten vanillecrème:

  • 500 ml kokosmelk
  • 50 gram kokosolie
  • 80 gram amandelboter
  • 80 gram dadelsiroop of kokosbloesemsiroop / agavesiroop
  • 3 theelepels psylliumschillen
  • 1,5 theelepel vanillepoeder

Ingrediënten frambozensaus:

  • 200 gram bevroren frambozen
  • 50 ml water
  • 30 gram dadelsiroop of kokosbloesemsiroop / agavesiroop

Benodigdheden

  • 4 kopjes / glazen
  • 2 steelpannen
  • garde

Bereiding van de frambozensaus (maak eerst de frambozensaus en daarna de vanillecrème):

  1. Doe de bevroren frambozen, water en dadelsiroop of kokosbloesemsiroop in een pan en breng aan de kook
  2. Dek af en kook 10 minuten op hoog vuur, af en toe roerend
  3. Opzij zetten

Bereiding van de vanillecrème:

  1. Breng kokosmelk aan de kook
  2. Voeg kokosolie, amandelboter en dadelsiroop of kokosbloesemsiroop toe en meng met de garde
  3. Voeg vanillepoeder toe en mix
  4. Voeg psylliumschillen toe en meng met de garde
  5. Kook op middelhoog niveau onder voortdurend roeren met de garde tot de room een ​​beetje indikt
  6. Verdeel de frambozensaus en de vanillecrème in laagjes in de glazen/kopjes.
    Als de vanillecrème al een vel heeft gevormd, meng je deze gewoon nog even kort met de garde
  7. Zet minimaal 3 uur in de koelkast (beter een nachtje)

Aantal porties: 4

Bewaartip
Als je Vanillecrème met frambozensaus niet meteen wilt consumeren, laat deze dan volledig afkoelen voordat je het in een luchtdichte verpakking doet. De Vanillecrème met frambozensaus is 3 tot 5 dagen houdbaar in de koelkast (-4 graden) of 1 maand in de vriezer (-18 graden). Als je het invriest, laat het dan volledig ontdooien voordat je het gebruikt.
Dit recept word je aangeboden door een samenwerking met Wundersprosse.
Vorig artikelMet monitor beter inzicht in Nederlandse mondgezondheid
Volgend artikel‘Nederland doet nog onvoldoende tegen obesitas’