Zelf een Vanillecrème met frambozensaus maken?
Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke Vanillecrème met frambozensaus op tafel. Bekijk hier de ingrediënten en bereidingswijze!
Ingrediënten vanillecrème:
- 500 ml kokosmelk
- 50 gram kokosolie
- 80 gram amandelboter
- 80 gram dadelsiroop of kokosbloesemsiroop / agavesiroop
- 3 theelepels psylliumschillen
- 1,5 theelepel vanillepoeder
Ingrediënten frambozensaus:
- 200 gram bevroren frambozen
- 50 ml water
- 30 gram dadelsiroop of kokosbloesemsiroop / agavesiroop
Benodigdheden
- 4 kopjes / glazen
- 2 steelpannen
- garde
Bereiding van de frambozensaus (maak eerst de frambozensaus en daarna de vanillecrème):
- Doe de bevroren frambozen, water en dadelsiroop of kokosbloesemsiroop in een pan en breng aan de kook
- Dek af en kook 10 minuten op hoog vuur, af en toe roerend
- Opzij zetten
Bereiding van de vanillecrème:
- Breng kokosmelk aan de kook
- Voeg kokosolie, amandelboter en dadelsiroop of kokosbloesemsiroop toe en meng met de garde
- Voeg vanillepoeder toe en mix
- Voeg psylliumschillen toe en meng met de garde
- Kook op middelhoog niveau onder voortdurend roeren met de garde tot de room een beetje indikt
- Verdeel de frambozensaus en de vanillecrème in laagjes in de glazen/kopjes.
Als de vanillecrème al een vel heeft gevormd, meng je deze gewoon nog even kort met de garde - Zet minimaal 3 uur in de koelkast (beter een nachtje)
Aantal porties: 4