Wat is tapiocameel?
Tapioca is een product gemaakt van zetmeel geëxtraheerd uit cassave. Dit voedsel werd al zwaar geconsumeerd door Indiërs vóór de kolonisatie en kan worden gebruikt als een ingrediënt in verschillende recepten en in verschillende vormen van bereiding.  Tapiocameel kan worden gebruikt als vervanging voor traditioneel meel in verschillende recepten; het is  te vinden in Aziatisch supermarkten.

Wat zijn de voordelen?
Tapioca meel heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Eén van de belangrijkste is het feit dat het geen gluten bevat en kan worden geconsumeerd door mensen die geen gluten verdragen.

Hier zijn andere voordelen van dit voedsel:

  • milde smaak en geur
  • laag vetgehalte, suiker en calorieën
  • uitstekend voor binding in de culinaire bereidingen

In welke recepten kan ik tapioca-meel gebruiken?
Het meel kun je gebruiken in jouw glutenvrije dieet. De bloem absorbeert zeer gemakkelijk vloeistoffen en verandert in een zacht en kneedbaar deeg. Het wordt veel gebruikt bij de bereiding van cake, koekjes en brood.

Vorig artikelNieuwe tool voor het ontwikkelen en uitvoeren van stoppen-met-roken beleid in geboortezorg
Volgend artikelDe voordelen van bananen zitten ook in de schil!