“Moge voedsel ons medicijn zijn”. Deze zin is nog nooit zo duidelijk geweest als nu, wanneer er veel wordt gezegd over het belang van gezond eten voor het behoud van de gezondheid van het lichaam. Wist je dat sommige voedingsmiddelen de immuniteit van je lichaam kunnen versterken en je kunnen beschermen tegen verkoudheid en griep? In tijden van plotselinge temperatuurveranderingen die het lichaam verzwakken en de verspreiding van verkoudheid en griep vergroten, is het beter om veilig te zijn. Met dat in gedachten hebben we een speciaal recept voor bietensap om de immuniteit te versterken. Naast het versterken van de immuniteit, zijn bieten rijk aan biotine, een in wateroplosbare B-vitamine die een sleutelrol speelt bij het metaboliseren van eiwitten, vetten en koolhydraten.

Ingrediënten

  • 1 kleine biet
  • 1 appel
  • 2 wortels
  • 2 boerenkoolbladeren
  • 1 stuk gember
  • 1 stuk kurkuma of 1 theelepel poeder
  • 1 eetlepel zonnebloemzaad
  • 1 handvol munt

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een blender en voeg 500 ml water toe. Klop goed. Knijp voor het drinken ½ citroen in je glas sap en drink het daarna op. Om dit sap te maken voor je gezondheid, drink je dit minstens 3 keer per week; het kan worden gevast of tussen maaltijden gebruikt worden.