Deze romige kokos en limoen pasta recept is niet alleen super romig maar ook nog eens erg vers dankzij de combinatie van kokosmelk en limoen.

Ingrediƫnten:

  • 350 gram pasta
  • 500 ml kokosmelk
  • 500 gram courgette
  • 2 biologische limoenen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel cayennepeper grof gemalen
  • grof zeezout
  • water

Bereidingswijze:

  1. Hak het teentje knoflook en de courgette fijn
  2. Verhit olijfolie in een koekenpan, stoom knoflook kort op middelhoog vuur
  3. Voeg courgette toe en kook water voor de pasta in een pan
  4. Breng de courgette op smaak met grof zeezout, cayennepeper en kurkuma en stoom op middelhoog vuur tot de pasta beetgaar is
  5. Voeg de gekookte pasta en kokosmelk toe aan de courgette
  6. Rasp de schil van beide limoenen en pers het sap eruit en giet over de pasta
  7. Meng alles goed en kook nog 5 minuten op middelhoog vuur, af en toe roeren

Benodigdheden:

  • frituurpan
  • sauspan
  • uitlekzeef

Kooktijd: 30 minuten
Aantal porties: 4

Dit recept word je aangeboden door Wundersprosse.
Vorig artikelMinister Kuipers wil dat OM terughoudend is bij euthanasie
Volgend artikelEuropese zomer van 2021 warmste in zeker 70 jaar