Deze romige kokos en limoen pasta recept is niet alleen super romig maar ook nog eens erg vers dankzij de combinatie van kokosmelk en limoen.
Ingrediƫnten:
- 350 gram pasta
- 500 ml kokosmelk
- 500 gram courgette
- 2 biologische limoenen
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel cayennepeper grof gemalen
- grof zeezout
- water
Bereidingswijze:
- Hak het teentje knoflook en de courgette fijn
- Verhit olijfolie in een koekenpan, stoom knoflook kort op middelhoog vuur
- Voeg courgette toe en kook water voor de pasta in een pan
- Breng de courgette op smaak met grof zeezout, cayennepeper en kurkuma en stoom op middelhoog vuur tot de pasta beetgaar is
- Voeg de gekookte pasta en kokosmelk toe aan de courgette
- Rasp de schil van beide limoenen en pers het sap eruit en giet over de pasta
- Meng alles goed en kook nog 5 minuten op middelhoog vuur, af en toe roeren
Benodigdheden:
- frituurpan
- sauspan
- uitlekzeef
Kooktijd: 30 minuten
Aantal porties: 4