Deze saus is erg smakelijk, voedzaam en doet denken aan gewone pesto saus, maar is gemaakt met spinazie en tofu. Je kunt het gebruiken bij de bereiding van verschillende gerechten, zoals bij pasta lasagne en/of bij rijst.

Ingrediënten
• 200 g spinazieblaadjes
• 200 g geprakt biologische tofu
• 1 teentje knoflook
• ¼ kop olijfolie
• Himalaya zout (naar smaak)
• Gemalen peper (naar smaak)
• ¼ (thee)kop kokosmelk
• Tijmblaadjes

Bereidingswijze
Was de spinazieblaadjes grondig met veel water. Kook het water en voeg daaraan een snuifje Himalaya zout en de spinazieblaadjes toe. Laat het ongeveer 1 minuut koken (totdat ze vervagen). Laat het uitlekken en wacht laat het ongeveer 15 minuten afkoelen. Zeef de blaadjes en voeg deze samen met de al geprakte tofu, knoflook, olijfolie, Himalaya zout, peper en de kokosmelk in de blender en blend deze goed. Als je een minder dichte saus wilt, voeg dan meer plantaardige melk toe. Serveer met ongeveer 500 g pasta naar keuze. Strooi tot slot tijmblaadjes over de pasta en serveer onmiddellijk.

Vorig artikelTraumabehandeling bij psychose wél effectief
Volgend artikelSuiker, zout en verzadigd vet in voeding in 2018