Heb je nagedacht over het eten van bloemen? Misschien hebben we ons dat nog niet gerealiseerd maar we eten bloemen zoals, artisjokken, bloemkool en broccoli. Dit zijn bloemen die we normaal eten en we weten niet eens meer dat het bloemen zijn, maar er zijn veel soorten die geconsumeerd kunnen worden. Bij toevoeging aan recepten, voegen eetbare bloemen smaak, textuur en kleur toe aan culinaire bereidingen.

Ingrediënten

  • 1 ½ kopjes zachte roomboter;
  • ¾ kopje kokossuiker;
  • 4 eetlepels gezeefde poedersuiker;
  • 2 eetlepels gehakte verse lavendel;
  • 1 eetlepel gehakte verse muntblaadjes;
  • 1 theelepel biologische citroenschil;
  • 2 ½ kopjes speltmeel;
  • ½ kopje maïszetmeel;
  • ¼ theelepel himalaya zout.

Bereidingswijze
Klop de suiker, poedersuiker en boter in een kom totdat het een crème vormt. Voeg de lavendel, citroen en citroenschil toe en meng goed. Meng in een andere pot speltmeel, maïszetmeel en zout. Doe vervolgens het bloemmengsel in de boter- en suikerkom. Scheid het deeg in twee stukken en maak een bal met elk van hen. Rol elke bal met PVC-bakfolie en vlak af tot 2,5 cm dik. Bewaar het deeg in de koelkast en laat het een uur staan. Verwarm intussen de oven voor op 170°C en maak een oppervlak lichter. Na een uur in de koelkast, opent je het deeg op het met bloem bestrooide oppervlak en snijdt je de koekjes in de gewenste vorm. Leg het op een bakplaat en leg ze 18 tot 20 minuten in de oven totdat het begint te kleuren. Zet het vuur uit en laat de koekjes een paar minuten op de bakplaat liggen. Leg ze vervolgens in een roestvrijstalen grill tot ze afgekoeld zijn.