De opties om een gerecht met pompoen te bereiden zijn eindeloos en heerlijk, en bieden ook een voedzaam en lekker gerecht.

Het verzorgen van ons voedsel in een druk leven lijkt steeds moeilijker te worden. Maar gezond eten kan in de kleine dingen van de dag zijn, zonder het zelfs maar te beseffen.
Verfijn onze eetkeuzes of bereid ons dagelijks voedsel met deze elementen.

De pompoen is niet alleen zeer veelzijdig, maar biedt ook veel gezondheidsvoordelen, zoals je hart gezond houden, je gezichtsvermogen scherp houden en je taille dun houden (op voorwaarde dat je het met snoepen rustig aan doet).

Hier zijn enkele van deze ongelooflijke voordelen van dit heerlijke eten:

Verbeteren van het zicht
Eén kopje gekookte pompoen bevat meer dan 200% van de dagelijkse aanbeveling voor vitamine A die het zicht verbetert, vooral wanneer het licht te laag is. Pompoenen zijn ook rijk aan carotenoïden, een samenstelling die de prachtige oranje kleur geeft en in betacaroteen, die het lichaam omzet in vitamine A voor extra bescherming.

Kan een rol spelen bij de preventie van kanker
Zoals zoete aardappelen en wortels, bevat pompoenen ook de antioxidant-bètacaroteen, die volgens het National Cancer Institute een rol kan spelen bij de preventie van kanker. Voedingsmiddelen die betacaroteen bevatten, helpen meer dan het nemen van supplementen, waardoor de redenen voor het eten van pompoen vandaag nog toenemen.
En de plantensterolen in pompoenpitten vechten tegen bepaalde soorten kanker.

Beschermt de huid
Het neutraliserende effect van vrije radicalen in de pompoen, naast de bescherming tegen kanker, helpt ook de huid vrij van rimpels te houden.

Helpt na intensieve trainingen
Ooit gehoord van bananen als energierepen van de natuur? Het blijkt dat een kop gekookte pompoen meer van de kaliumvoedingsstof bevat (die de energieën helpt aanvullen) dan de banaan. Een beetje extra kalium helpt de elektrolytenbalans te herstellen na intense fysieke activiteit en behoudt de juiste spierfunctie.

Helpt om gewicht te verliezen en een gezond dieet te leiden
Pompoenen zijn een geweldige bron van vezels, 3 gram per kop met slechts 49 calorieën, waardoor je verzadigd blijft met minder calorieën. Gezonde, vezelrijke voedingsmiddelen helpen je minder te eten en leiden bijgevolg tot gewichtsverlies.

Helpt beter te slapen
Pompoenen zijn rijk aan tryptofaan, een aminozuur dat wordt omgezet in serotonine, de neurotransmitter die helpt kalmeren, vertragen en slaap induceert.

Verbetert de stemming
Serotonine-deficiëntie is een groeiend probleem. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de mensen last heeft van dit probleem. Serotonine is erg belangrijk voor je gezondheid omdat het de eerste verdediging is tegen depressie en angst. Een eenvoudige manier om te zorgen voor de natuurlijke productie van deze neurotransmitter is om routinematig voedingsmiddelen op te nemen die het aminozuur-tryptofaan bevatten en die u zullen helpen de mooie kant van het leven te zien.

Vorig artikelSmoothie Papaya
Volgend artikelEen veilige manier om vrouwelijk jezelf te zijn