De aroma’s van etherische oliën kunnen ons ook naar de diepten van ons innerlijk wezen brengen! De aroma’s hebben een directe toegang tot het limbische systeem. Dit is waar veel “pre-gedachten” worden gegenereerd. Dit betekent dat voordat een gedachte wordt gecreëerd op het niveau van de neocortex, het lijkt alsof het door het oudere hersensysteem wordt ‘voorgeconditioneerd’. Het manier van is denken een belangrijk element in het ‘spel’ van mens zijn. Daarom moeten we met alle mogelijke natuurlijke middelen streven naar toegang tot dat primitieve brein dat voortdurend onze gedachten en gevoelens beïnvloedt.

Olfactorische aromatherapie experimenten met etherische oliën hebben aangetoond dat we onze gedachten en gevoelens opnieuw kunnen programmeren, natuurlijk en spontaan. Geur is de eerste en de oudste van de vijf zintuigen. Ruiken is de oudste ’tong’ in het koninkrijk van het leven.

Geuren kunnen ons naar heel diepe plaatsen brengen.
Op het maaiveld zijn we praktisch geconditioneerd. Op een dieper niveau zijn we ‘onszelf’ – allemaal een unieke, onherhaalbare en vrije uitdrukking van het Leven in zijn oneindige kleuren en schoonheid.

Ruiken met volledig toewijding , een pure geur van de natuur, door middel van een essentiële olie, brengt ons naar de diepte van onze natuur. Volwassen denken heeft verticaliteit nodig. Eenzijdige (horizontale) “zelf-roddel” heeft verticale afstemming nodig, door een “dialoog” met ons diepste wezen. Het is ongelooflijk, maar geuren van het hart van de natuur, zoals we die vinden in de etherische oliën, kunnen deze “dialoog” in ons opwekken, die diepte in ons. En dit kan ons ook helpen om de slavernij los te maken van de ‘matrix’, van de milieuconditionering waaraan we 24 uur per dag worden blootgesteld. Essentiële oliën, en in het bijzonder de olfactorische ervaring ermee, geeft vaak precies de energie die we nodig hebben om onszelf te bevrijden van negatieve gedachten en emoties.

“Etherische oliën zijn frequentiegeneratoren. Ze dienen als blokken foton-energie en geven de hersenen en het hele lichaam energie met talloze elektronenrijke moleculen. Ons onderzoek heeft aangetoond dat elke essentiële olie een bepaalde bio-elektrische frequentie bevat die bij inademing naar de secundaire neuronen in de bulbus reikt, die impulsen naar het limbische systeem en het olfactorische sensorische centrum aan de basis van de hersenen stuurt. Ze passeren dan tussen de hypofyse en de pijnappelklier en gaan naar de amygdala, het geheugencentrum voor angst en trauma. “- Centrum voor alternatieve geneeskunde.

Tot slot
Essentiële oliën kunnen de hersenen spontaan herprogrammeren. De vecht/ontsnappingsreactie eigen aan de amygdala (in het limbisch systeem) is weggelaten. Pijn en angst worden opnieuw geïnterpreteerd. Momenten van gemak verschijnen weer, zelfs tijdens de “onbalans” van een gegeven situatie.

Vorig artikelStoppen met roken
Volgend artikelKun je ondanks deze moeilijke tijden toch gelukkiger zijn?