Eigenliefde is de sleutel tot het handhaven van een harmonieuze en gezonde en evenwichtige liefdesrelatie. Dit komt omdat een persoon die zijn/haar eigen kwaliteit herkent niet zo gemakkelijk van de wijs gebracht kan worden door kritiek, onzekerheid of jaloersheid van de partner. Om je daarmee te helpen met deze taak hebben vier tips voor een betere ontwikkeling van zelfrespect.

Ontwikkel zelfkennis
Het gebrek aan eigenliefde hangt nauw samen met het gebrek aan zelfkennis. Het is belangrijk dat de persoon zich bewust is van hun positieve eigenschappen en in staat is om met hun gebreken om te gaan en deze altijd probeert te verbeteren. Op deze manier is het mogelijk om hun potentieel te waarderen en hun eigen beperkingen te minimaliseren. Immers, hoe kun je van jezelf houden als je niets positiefs over jezelf herkent? Het is in deze context dat het gebrek aan zelfliefde relaties voedt en/of schaadt.

Loop niet weg van je essentie af
Onzekerheid zal altijd aanwezig zijn in onze leven, en in een liefdevolle relatie is dit niet anders. De grote uitdaging is juist om dit gevoel te overwinnen door zelfvertrouwen en zelfrespect. Vaak kan iemand de verliefde is in de relatie zijn eigen persoonlijkheid verliezen en uiteindelijk zijn essentie kwijt raken.

Afzien van hun individualiteit en laat leven pas te draaien om de andere is een van de meest voorkomende fouten gemaakt door mensen die lijden aan een gebrek aan eigenliefde. Voor een relatie de gezond is, moet je uw eigen ruimte, je familie relaties, je vrienden te houden en tijd hebben om te investeren in je persoonlijke voorkeur en wensen. Deze aspecten zijn net zo belangrijk als de relatie zelf.

Bepaal beperkende overtuigingen
De moeilijkheid om zelfliefde te cultiveren is het resultaat van patronen die zich zelfs in de kindertijd beginnen te ontwikkelen. Het eerste contact dat een individu heeft om lief te hebben is door de moeder, tijdens de zwangerschap of de eerste jaren van zijn leven. Personen die in hun opgroeifase werden afgewezen of beseften dat ze niet geliefd waren bij hun moeder, kunnen moeilijkheden hebben om zelfliefde te cultiveren – een probleem dat weerspiegeld zal worden in hun relaties in het volwassen leven.

Het identificeren van wat deze negatieve overtuiging veroorzaakte, is van cruciaal belang voor een herevaluatie en om te beseffen of dit echt zinvol is. Het hebben van inzicht in hun eigen levensverhaal en het kennen de geschiedenis van zijn familie zijn efficiënte manieren om deze pijn te helen en mogelijke afwijzing van interpretaties en gebrek aan liefde kan worden opgenomen in je onbewuste en het onderbewuste.

Ontwikkel je emotionele intelligentie

Emotionele intelligentie (EI) is de mogelijkheid om te identificeren, te gebruiken, te begrijpen en emoties te beheren op een positieve manier om stress te verlichten, effectief communiceren, in te leven in anderen, het overwinnen van uitdagingen en het oplossen van conflicten.

Als je een hoge emotionele intelligentie hebt ben je in staat om jou eigen emotionele toestand en emotionele toestanden herkennen van anderen, en omgaan met mensen op een manier die hen aantrekt.

Je kunt dit begrip van emoties gebruiken om beter op anderen betrekking te hebben, om meer succes op het werk te bereiken en om een gelukkig leven te leiden.

Vorig artikelRIVM: stookalert bij ongunstig weer en slechte luchtkwaliteit
Volgend artikelUitzonderlijke blik achter de schermen van haute couture