Slasap is een uitstekende natuurlijke middel om de haargroei te bevorderen, waardoor het haar sneller en sterker kan groeien. Dit komt omdat dit sap erg rijk is aan cretinoïden die het lichaam helpt om meer vitamine A te produceren wat belangrijk is voor de haargroei.

Wanneer het sap verder gecombineerd wordt met andere voedingsmiddelen, zoals sinaasappel, wortel, zonnebloempitten dan wordt het sap verrijkt met vitamine C, beta-caroteen, zink, foliumzuur en aminozuren die essentiële voedingsstoffen een betere regeneratie van de haarzakjes.

Dit sap is perfect voor situaties waar het haar zeer langzaam groeit en dient 2 tot 3 keer per week gedurende ten minste 3 maanden moet worden ingenomen. In geval van haaruitval kan dit sap ook worden gebruikt, maar het is echter belangrijk om naar de dermatoloog te gaan om een bloedonderzoek te doen en om de hormoonspiegels te laten testen.

Ingrediënten
• 10 blaadjes groene sla
1 wortel
• ½ rode biet
• 1 eetlepel pompoen zaad
• 250 ml verse sinaasappel
• natuurlijke gelatine

Bereidingswijze
Los de gelatine op in de verse sinaasappelsap en plaats de ingrediënten vervolgens in de blender en blend het geheel tot er een homogeen mengsel is verkregen.

Afgezien van dit recept, zijn er ook andere middelen die helpen bij haargroei zoals massage van de hoofdhuid, niet slapen met natte haren en het haar goed geborsteld onderhouden om klitten te voorkomen.

Vorig artikelGonorroe en zwangerschap
Volgend artikelNatuurlijke cosmetica en hun voordelen voor de huid