Ben jij één van degenen die probeert om kou te vermijden? Het ziet er regenachtig uit en je checkt al of je griep medicijnen hebt? Deze post is ontworpen en bedoeld voor mensen die graag voorkomen om ziek te worden en thuis geen medicijnen gebruiken!

Besmettelijke virale ziekten veroorzaakt door het griepvirus; de griep heeft ernstigere symptomen dan verkoudheid en duurt soms langer. Hoewel we op elk moment van het jaar griep kunnen krijgen, is de winter het meest waarschijnlijke seizoen om het virus op te lopen. Een sterke griep kan beginnen met een simpele keelpijn, lichaams- en hoofdpijn, vermoeidheid en koorts. Wanneer de symptomen intenser worden, verliest de persoon honger, voelt hij misselijkheid en hoest hij veel. Daarvoor moet je voorbereid zijn en, naast veel rust, zijn er enkele medicijnen die het gevoel en de malaise kunnen verminderen.

Hierbij presenteren wij 5 natuurlijke alternatieven voor behandeling.

1. Gebruik een kamerbevochtiger
Door de lucht te bevochtigen, worden de luchtwegen meer gehydrateerd en minder geïrriteerd, waardoor ongemak wordt verlicht en secreties worden verwijderd. Om de lucht te bevochtigen, kunt u een kamerbevochtiger gebruiken, een natte handdoek of een emmer heet water in de kamer leggen/zetten of de douche in de badkamer aanzetten en de stoom inademen.

2. Drink veel vloeistoffen
Water is erg belangrijk om afscheidingen vloeibaarder en gemakkelijker te verwijderen, zelfs als er geen andere technieken worden gebruikt. Als alternatief voor drinkwater kun je bijvoorbeeld soepen nemen of natuurlijke sappen drinken.

3. Neem Echinacea-thee met Manuka-honing
Een ander goed huismiddeltje tegen griep is het drinken van Echinacea-thee met honing, omdat het het immuunsysteem stimuleert, zweten bevordert en koorts helpt bestrijden. Bovendien helpt Manuka-honing de keel te smeren en ontstekingen te verminderen, waardoor hoest en slijm worden verlicht.

4. Gebruik een voetenbadje met etherische oliën
Een voetenbadje is een geweldige manier om thee of warme dranken aan te vullen, omdat het de algemene malaise veroorzaakt; door de waterdamp uit het voetenbadje in te ademen, is het mogelijk om de keel te hydrateren, waardoor het hoesten verlicht. Om dit te doen, voeg je gewoon een paar druppels etherische olie van eucalyptus en pepermunt toe aan het warme water, dompel je voeten in en laat deze minstens twintig minuten weken.

5. Consumeer sappen rijk aan vitamine C
Sappen zijn geweldige bronnen van vitamines en mineralen die helpen het immuunsysteem te versterken en ontstekingen in het lichaam te verminderen, zodat ze kunnen worden gebruikt om sneller van de griep te herstellen. Appelsap, met citroen en wortel, is rijk aan vitamine C en mineralen die de afweer van het lichaam en de infecties versterken.

- Advertisement -