Migraine wordt gekenmerkt door hevige hoofdpijn en kan 72 uur duren. Het is een chronische ziekte die meer vrouwen dan mannen treft en gepaard kan gaan met misselijkheid en braken, naast een grote gevoeligheid voor geluid en licht. Er zijn verschillende remedies om de ernstige hoofdpijn te bestrijden, maar door hun frequente gebruik kan het lichaam eraan wennen en kunnen de verwachte effecten niet langer optreden.

Chronische ziekten kunnen op natuurlijke wijze worden behandeld door het gebruik van sommige kruidentheeën. Natuurlijke remedies kunnen alleen voor onmiddellijke verlichting zorgen. Migraine is een probleem dat nauwlettend gevolgd moet worden door een professional.

Natuurlijke remedies voor hoofdpijn:

Sinaasappelthee

Vanwege de grote hoeveelheid vitamine C in sinaasappelthee naast het helpen voorkomen van migraine, bestrijdt het sinusitis hoofdpijnen en verhoogt het de immuniteit van het lichaam.

Ingrediënten
• 2 sinaasappels
• 300 ml water
• stevia naar smaak

Bereidingswijze
Schil de sinaasappel en verwijder al het sap eruit. Breng het water aan de kook en voeg alleen de sinaasappelschil toe, breng aan de kook en haal het van het vuur. Meng de sinaasappelschil met het sinaasappelsap en zoet de drank met de stevia (optioneel).

Kamille thee
Deze thee is vooral bedoeld voor diegenen die last hebben van migraine veroorzaakt door spanningen en stress. Kamille staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende kracht, die zelfs de slaapkwaliteit verbetert.

Ingrediënten
• 1 theelepel kamillebloemen
• 300 ml water
• stevia naar smaak

Bereidingswijze
Breng het water aan de kook. Zet dan het vuur uit en voeg de bloemen van de kamillebloemen toe en laat het ongeveer vijf minuten intrekken. Zeef deze voordat je het consumeert en zoet hem met de stevia.

Muntthee
De thee gemaakt van mint dient als pijnstiller en is ontstekingsremmend en effectief in het verlichten van zowel migraine als veel voorkomende hoofdpijn.

Ingrediënten
• 10 muntblaadjes
• 200 ml water

Bereidingswijze
Voeg alle ingrediënten in de pan en laat deze 3 minuten doorkoken. Zoet indien je wilt, zeef en consumeer het.

Lavendel thee
Naast het feit dat het wordt gebruikt als een uitstekende thee om de symptomen van migraine te verlichten, kan lavendel ook als kompres op het voorhoofd worden gebruikt om hetzelfde probleem te verhelpen.

Ingrediënten
• 10g lavendelbloemen
• ½ liter water

Bereidingswijze
Breng het water aan de kook en voeg de lavendelbloemen toe. Laat het na het koken ongeveer 10 minuten intrekken, Zeef en consumeer als het lauw is.

Vorig artikelNieuwe leidraad biedt handvatten voor structureel preventief beleid om mentale klachten onder zorgmedewerkers te voorkomen
Volgend artikel‘In iedere roker zit een stopper’: Al 5 jaar succesvol stoppen met Ikstopnu.nl