Zelf een Mediterrane rijstsalade maken?
Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke Mediterrane rijstsalade op tafel. Bekijk hier de ingrediënten en bereidingswijze!

Ingrediënten

  • 350 gram langkorrelige rijst, voorgekookt
  • 150 gram artisjokharten in olie
  • 40 gram kappertjes
  • 150 gram olijven
  • 75 ml vers geperst citroensap (2-3 citroenen)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel peperkorrel
  • 1–2 handenvol verse oregano en/of bonenkruid
  • grof zeezout
  • water

Benodigdheden

  • kookpot
  • sleutel
  • keukenweegschaal
  • citruspers
  • groot vergiet

Bereidingswijze

  1. Spoel de rijst in de zeef kort af onder koud stromend water
  2. Breng het water in de pan aan de kook
  3. Voeg grof zeezout en rijst toe en kook op hoog vuur tot ze gaar zijn, dit duurt ongeveer 15 minuten maar kan variëren afhankelijk van de rijst
  4. Giet het water af en spoel de rijst af onder koud stromend water
  5. Meng in een kom de rijst, artisjokken (snijd ze indien nodig wat meer), olijven, kappertjes, citroensap, olijfolie, peper en oregano en meng goed

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 4

Bewaartip salade
Als je de salade niet meteen wilt consumeren, doe deze dan in een luchtdichte verpakking. De salade is 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast (-4 graden) of 3 maanden in de vriezer (-18 graden). Als je het invriest, laat het dan volledig ontdooien voordat je het gebruikt.

Dit recept word je aangeboden door een samenwerking met Wundersprosse.
Vorig artikelLandelijke Monitor Depressie: resultaten 2e peiling
Volgend artikelNieuwe site voor jongvolwassenen: alles over roken en stress