Zelf een Mediterrane aardappelsalade maken?
Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke Mediterrane aardappelsalade op tafel. Bekijk hier de ingrediënten en bereidingswijze!

Ingrediënten aardappelsalade:

  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 200 ml water
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram Kalamata-olijven
  • 50 gram rucola
  • 1 handvol bladpeterselie

Ingrediënten dressing:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel bieslook
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel peper
  • snufje grof zeezout

Benodigdheden

  • snelkookpan
  • grote schaal
  • kleine kom

Bereidingwijze aardappelsalade:

  1. Schil de aardappelen en doe ze in de snelkookpan
  2. Voeg water toe en kook op laag gedurende 10 minuten
  3. Laat stoom ontsnappen en laat aardappelen afkoelen
  4. Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze in een kom
  5. Was en snijd de cherrytomaatjes in blokjes en voeg toe
  6. Voeg Kalamata-olijven toe
  7. Was en voeg rucola toe
  8. Was de peterselie, hak fijn en voeg toe

Bereiding van de dressing:

  1. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en meng goed
  2. Giet de dressing over de salade en meng goed

Bereidingstijd: 30 minuten actief / 10 minuten passief
Aantal porties: 4

Dit recept word je aangeboden door Wundersprosse.
Boodschappenlijst:
Vorig artikelMentale gezondheid
Volgend artikelAlcoholgebruik rond de zwangerschap blijft gelijk