Zelf een Mediterrane aardappelsalade maken?
Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke Mediterrane aardappelsalade op tafel. Bekijk hier de ingrediënten en bereidingswijze!
Ingrediënten aardappelsalade:
- 800 gram vastkokende aardappelen
- 200 ml water
- 300 gram cherrytomaatjes
- 100 gram Kalamata-olijven
- 50 gram rucola
- 1 handvol bladpeterselie
Ingrediënten dressing:
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel bieslook
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 theelepel peper
- snufje grof zeezout
Benodigdheden
- snelkookpan
- grote schaal
- kleine kom
Bereidingwijze aardappelsalade:
- Schil de aardappelen en doe ze in de snelkookpan
- Voeg water toe en kook op laag gedurende 10 minuten
- Laat stoom ontsnappen en laat aardappelen afkoelen
- Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze in een kom
- Was en snijd de cherrytomaatjes in blokjes en voeg toe
- Voeg Kalamata-olijven toe
- Was en voeg rucola toe
- Was de peterselie, hak fijn en voeg toe
Bereiding van de dressing:
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en meng goed
- Giet de dressing over de salade en meng goed
Bereidingstijd: 30 minuten actief / 10 minuten passief
Aantal porties: 4