Kurkuma, een wortel van de gemberfamilie, is mogelijk één van de meest heilzame stoffen van de natuur voor de menselijke gezondheid. Verschillende studies tonen aan dat het belangrijke resultaten oplevert voor lichaam en hersenen.

Curcumine is het belangrijkste actieve ingrediënt in kurkuma. Het heeft ontstekingsremmende effecten en is een zeer sterke antioxidant. Vanwege de vorm van zijn moleculen, is curcumine zeer effectief in het voorkomen van het cellulaire oxidatieproces en het regelen van de niveaus van vrije radicalen in het lichaam, waardoor het aantal beschadigde cellen en de ouder wordende huid wordt verminderd.

Het werkt ook als een natuurlijk antidepressivum en verhoogt de hoeveelheid serotonine en dopamine in het lichaam, de zogenaamde stemmingshormonen. Serotonine is een hersenhormoon dat verantwoordelijk is voor gevoelens van geluk, terwijl dopamine de kern van motivatie is en verantwoordelijk is voor gevoelens van plezier en beloning.

Om je te helpen de heerlijke antidepressieve voordelen van curcumine te krijgen, probeer dan dit heerlijke limonade recept. Het consumeren van deze drank is misschien precies wat je nodig hebt om jezelf in een positieve gemoedstoestand te brengen.

Ingrediënten

  • 4 kopjes water;
  • 1 theelepel kurkuma poeder;
  • 2 eetlepels biologische honing (of stevia);
  • 2 biologische citroensap;
  • 2 verse sinaasappelsap;
  • snuifje gemalen zwarte peper.

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten in een klein kommetje. Roer goed en serveer deze met een schijfje citroen. Voeg ijs toe als je wilt. Je verfrissende en therapeutische drankje is klaar om te drinken!

- Advertisement -